Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris ook tegen Amsterdam via matig laatste kwart onderuit

Aris Leeuwarden speelde zondagmiddag een must win game tegen de concurrent voor een play-off plaats Apollo Amsterdam. Het team van coach Tony van den Bosch verloor na een matig gespeeld laatste kwart met 82-76.

Voor beide teams was het zaterdagmiddag in de Apollohal een belangrijk treffen. Aris staat op een zesde (play-off) plaats met Apollo Amsterdam vier punten daarachter maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld. Valentijn Lietmeijer ontbrak nog steeds bij de Leeuwarders.

Amsterdam startte de wedstrijd met de nieuw aangetrokken Aron Roye in de gelederen. Na de gewonnen jump van Jeroen van der List, zonder Emile Blackman en Niels Bunschoten in de starting five, was het Jeroen van der List die de score voor de Leeuwarders opende. Dat gaf het team van coach Tony van den Bosch het nodige vertrouwen en na vier minuten spelen stond er een 6-10 voorsprong op het scorebord. Via 10-19 zette Amsterdam onder aanvoering van Akeel Eduardo (eerste kwart 13 punten) de achtervolging in waarna er voor Aris een zwakke periode volgde. Blackman werd nog binnen de lijnen gestuurd, maar kon ook niet verhinderen dat Amsterdam na een kwart spelen via een 16-2 run op 26-21 voorsprong stond. Aron Roye, hij speelde de volle 40 minuten met 14 punten, 10 assist en 6 rebounds, bewees zijn waarde voor de Amsterdammers met een bom naar 29-23, waarna de in het veld gekomen Niels Bunschoten weer voor de aansluiting zorgde (29-28) en Deividas Kumelis Aris weer op voorsprong knalde (29-33). Bij rust stonden partijen na een voltreffer van Roye weer helemaal in evenwicht (39-39).

Het bleef ook daarna een puntje/puntje wedstrijd waarbij beide teams moeilijk van elkaar los konden komen. Aris begon het laatste kwart met een kleine voorsprong van 55-58. Niels Bunschoten zette zijn team van afstand nog op 59-62 maar Dimeo van der Horst gaf op dat moment het startschot voor een 10-0 run en liepen de mannen uit Amsterdam uit naar 69-62. Met nog vier minuten te gaan kon het team van coach VDB deze dreun, mede door een beperkte rotatie van slechts zeven spelers, niet meer richting een goed resultaat ombuigen. Aris verloor met 82-76.

Volgende week zondag speelt Aris een uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen en bekerwinnaar Donar Groningen.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 januari 2018 16:00
Locatie : Apollohal
Seizoen : 2017-2018
Amsterdam 82
Aris Leeuwarden 76
Terug naar overzicht