Zwolle - Aris Leeuwarden (David Cup)

Werk aan de winkel      

Aris Leeuwarden verloor vanmiddag in Meppel de finale van de David Cup van Zwolle. Een helft kon Aris in de buurt blijven, maar in het derde kwart maakte Zwolle het verschil. Aris won de beker in seizoen 2004-2005, dit keer ging het beeld naar Zwolle (84-58).

Het eerste kwart liep het allemaal nog prima. Meshack Lufile begon in de basis, ondanks dat hij nog maar 1 keer met het team had getraind, maar maakte een prima indruk. In tegenstelling tot de wedstrijd van gisteren lieten de scheidsrechters lekker veel toe en zo ontstond een mooi gevecht tussen twee volledig nieuwe teams. Zowel Zwolle als Aris schoten met scherp en na 23-21 werd een zeer attractief kwart afgesloten.

In het tweede kwart waren de scores al zeldzamer en een paar minuten voor rust maakte Zwolle een klein gaatje (37-30). Het derde kwart was er een voor Aris om snel te vergeten. Met name van afstand werd Aris “lek geschoten”, kwam het zelf moeilijk tot scoren en werd het uiteindelijk verschil door de verliezend play-offs finalist gemaakt.

Het laatste kwart herstelde Aris wel weer, maar het verschil was natuurlijk gemaakt. Zwolle won de David Cup, voor Klaas Stoppels, Nanne Klompstra en het team is er werk aan de winkel. Komend weekend speelt Aris twee oefenwedstrijden in Duitsland. Vrijdagavond speelt het in Essen, op zaterdag speelt Aris in Paderborn.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 september 2016 16:00
Locatie : Meppel
Seizoen : 2016-2017
Zwolle 84
Aris Leeuwarden 58
Terug naar overzicht