Zwolle - Aris Leeuwarden

Zware nederlaag Aris Leeuwarden uit bij Landstede Zwolle

Een zwaargehavend Aris Leeuwarden speelde donderdagavond een midweekse competitiewedstrijd tegen Landstede Zwolle, de nummer twee in de DBL-League. Aris verloor met 120-67.

Zwolle opende met een drietje die via 5-0 beantwoord werd door een bommetje van de startende Dexter Hope. De ‘Hammers’ waren daarna veel zuiverder in de afwerking en namen al na ruim vijf minuten spelen een 19-7 voorsprong. Aris coach Klaas Stoppels vluchtte in een time-out en stuurde de niet startende George Marshall het veld in. Hij werd gelijk met een bom van Marshall beloond. Na een kwart spelen was de achterstand wel opgelopen naar 26-14.

Denton Koon opende van afstand voor Aris hoopvol het tweede kwart, maar de Leeuwarders konden moeilijk dichterbij komen. Het verschil bleef lang rond de tien punten achterstand hangen. Na slordig balverlies en een succesvolle break van Landstede riep Stoppels zijn spelers nogmaals naar de kant. Ditmaal zonder succes en Zwolle liep langzaam verder uit. Jordan Gregory klampte met een drietje en twee benutte vrije worpen nog wel even aan, maar bij rust was de achterstand onder aanvoering van het Zwolse trio Nick Oudendag (14 pnt.), Clayton Vette (15 pnt.) en J.T. Tiller (10 pnt.) opgelopen naar 58-36. Tien keer slordig balverlies bij de Leeuwarders en een rebound verschil (21 tegen 10) was daar mede debet aan. De laatste weken in prima vorm verkerende Denton Koon was met 10 punten bij Aris voor rust het succesvolst.

Ook na rust waren de Hanzestadbewoners de bovenliggende partij. Na een openingsbom van het Zwolse J. T. duo, en bij een stand van 67-40, was het andermaal Aris coach Stoppels die de bakens probeerde te verzetten. Een aangeslagen Meshack Lufile, hij kwam later nog wel weer even terug, moest het veld verlaten en was niet alleen de lengte bij Aris, maar waren ook de kilo’s onder de borden verdwenen. Marshall werd het veld ook weer ingestuurd, maar het werd- en was verder een kansloze missie.

Zwolle leefde zich het laatste kwart nog even uit.  Met nog zeven minuten te spelen tilde Freek Vos zijn team boven de 100 punten en werd Eric Peutz voor Aris het veld nog ingestuurd. Een dappere George Marshall werd naar de kant gehaald. Het verlossend einde voor het zwaar aangeslagen Aris Leeuwarden kwam bij een stand van 120-67. Een schrale troost was: met maar liefst 27 wedstrijdpunten was Jordan Gregory ‘Man of The Match”.

Kwartstanden: 26-14, 32-22, 27-15, 35-16.

Aris Leeuwarden speelt dinsdag 7 februari de return bekerwedstrijd uit tegen Apollo Amsterdam. De eerste thuiswedstrijd werd nipt verloren met 87-89. Wint de ploeg van Aris coach Klaas Stoppels met meer dan twee punten verschil, dan plaats het zich voor de halve finale tegen Donar Groningen. De Groningers rekenden via een tweeluik af met ZZ Leiden.

Vier dagen later is er dan alweer een wedstrijd voor de competitie. Zaterdag 11 februari staat de noordelijke kraker tegen Donar Groningen in een dan ongetwijfeld kolkend eigen Kalverdome op het programma.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 februari 2017 19:30
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2016-2017
Zwolle 120
Aris Leeuwarden 67
Terug naar overzicht