Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden verliest uit bij Landstede Zwolle

Na het spektakelstuk met winst in de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen BSW Weert, speelde de ploeg van coach Klaas Stoppels zondagmiddag zijn eerste uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle. Na een slecht vierde kwart verloor Aris met 75-54.

Het was in de Hanzestad aan de IJsel ook een weerzien van oude bekenden in een nieuw jasje. Nigel van Oostrum kwam afgelopen jaar uit voor de Leeuwarders en is neergestreken bij de runner-up van het afgelopen seizoen Landstede Zwolle. Aris speler Craig Osaikhwuwuomwan maakte de omgekeerde weg naar Leeuwarden. De ploeg van Zwolle coach Herman van den Belt speelt evenals de Leeuwarders met een nieuw team en won zijn openingswedstrijd (89-76) thuis van Apollo Amsterdam.

Denton Koon mocht voor Aris de score openen, maar daarna namen de Hamers via een 12-0 run een eerste en ruime 12-2 voorsprong. Aris coach Klaas Stoppels vluchtte onmiddelijk en met succes in een time-out. Craig O. nam daarna met een drietje het voortouw gevolgd door eentje van George Marshall. Na de bijna aansluiting (14-11) liep Zwolle echter weer uit naar 26-13. Een te laag schotpercentage bracht de Leeuwarders steeds in moeilijkheden en het team moest constant in de achtervolging. Bij een stand van 28-24 gooiden de Zwollenaren er onder leiding van Keegan Hyland (10 punten eerste helft) nog even een 9-0 runnetje tegenaan. Forward Denton Koon zorgde er met zes punten op rij (8 punten eerste helft) in zijn eentje voor, dat de achterstand voor Aris bij rust (40-31) nog weer overbrugbaar werd.

Nadat Hyland voor de Hammers de score had geopend en oud-Aris speler Nigel van Oostrum zich ook had gemeld, gaf een sterk spelende Craig O. met een dunk de Leeuwarders weer lucht. Op het moment dat ook George Marshall zich ook aan het front meldde, schoot hij zijn team naar 49-45 waarna Zwolle coach Van der Belt naar een time-out werd gedwongen. J. T. Yoho, de topschutter van Landstede die daarvoor aardig in bedwang werd gehouden, schoot de Zwolse formatie met een afstandsbom weer naar elf punten verschil (59-48). Zwaargewicht Meshack Lufile zorgde met een lay-up voor 59-50 met nog een kwart te gaan.

Slecht laatste kwart nekt Aris Leeuwarden

In het laatste kwart lukte aanvallend niets meer bij het team van coach Klaas Stoppels. Aris stond een viertal minuten helemaal droog en Zwolle liep onder aanvoering van J. T. Yoho en J. T. Tiller via een 13-2 run uit naar een voor Aris niet meer te overbruggen 72-52 voorsprong. In een rommelige eindfase, coach Klaas Stoppels probeerde met twee keer een time-out het tij nog wel te keren, bleef voor Aris de score beperkt tot het benutten van slechts vier vrije worpen. Uiteindelijk stond er een 75-54 eindstand op het scorebord.

Kwartstanden: 20-13, 20-18, 19-19, 16-4.

Dinsdagavond speelt Aris Leeuwarden een thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 oktober 2016 14:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2016-2017
Zwolle 75
Aris Leeuwarden 54
Terug naar overzicht