Weert - Aris Leeuwarden

Aris teleurstellend onderuit in en tegen Weert

Met nog een volledige competitieronde (7 wedstrijden) te gaan, is zaterdagavond de strijd tussen Rotterdam, Amsterdam en Leeuwarden nu pas echt begonnen voor deelname aan de play-off. Aris opende de reeks teleurstellend met een 99-79 nederlaag.

Aris Leeuwarden ging zaterdagavond op bezoek bij de reeds voor de play-off uitgeschakelde rode lantaarndrager BSW Weert dat dit seizoen nog maar twee potjes wist te winnen. Apollo Amsterdam ontving Landstede Zwolle en Forward Lease Rotterdam speelde een thuiswedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. Bij winst kon het team van Aris coach Klaas Stoppels onderin goede zaken doen om daarna samen met Rotterdam een voorlopige vijfde plaats te delen. Zowel Rotterdam en Amsterdam moeten dan wel verliezen. Aris wist dit seizoen tegen Weert alle drie voorafgaande wedstrijden na een spektakelstuk in winst om te zetten: (100-99 na 2xOT, 73-86 en 103-97). De Limburgers waren gehandicapt en moeten het de rest van het seizoen doen zonder de aan zijn knie geblesseerde guard Kasper Averink (meniscus). Bij de Leeuwarders ontbreekt rebound specialist Craig O nog steeds., maar staat na een langdurige knieblessure weer duidelijk aan de deur te rammelen voor een ‘verrassende’ rentree.

Waar rondom Weert de zwoele klanken van ‘Wie Sjoen Oos Limburg Is’, en “De Reebruine Ogen’ in het Limburgse bronsgroen eikenhout nog steeds doorgalmen, deed Aris Leeuwarden deze geluiden in sporthal Boshoven niet verstommen.

BSW begon goed aan de wedstrijd en nam een kleine 9-7 voorsprong na bijna vier minuten spelen. De schutters van de Limburgers wisten in eigen Boshoven de afstand goed in te schatten en bleven aan de goede kant van de score. Na een kwart speeltijd moesten de Leeuwarders bij een 26-20 achterstand weer in de achtervolging. Langzaam kwamen de Leeuwarders daarna even op stoom. Keek eerst nog wel even tegen een 32-24 achterstand aan, maar na vijf minuten spelen in het tweede kwart werd de stand via een 2-10 run gelijkgetrokken; 34-34. Erop en erover bleef echter uit. BSW herstelde zich en kon het netje veel gemakkelijker vinden en nam een 40-34 voorsprong. Aris coach Klaas Stoppels vluchtte daarna in een time-out maar succes bleef uit. De Leeuwarders stonden de laatste vijf minuten volledig droog en via een 10-0 run nam BSW een verdiende 44-35 voorsprong bij rust.

Met de wetenschap in het achterhoofd dat Aris Leeuwarden wel vaker met succes na een achterstand terugkomt, was er ook in deze wedstrijd tegen de rode lantaarndrager goede hoop op een revival. Oud-Aris speler Joost Padberg dacht daar geheel anders over en opende voor de Limburgers het derde kwart, maar incasseerde ook zijn vierde P. Maar ook het Aris drietal Marshall, Frimpong en Lufile raakte in de (3) foutenlast. Jordan Gregory wist met een drietal bommetjes nog wel even aan te klampen, maar de Limburgers gaven geen krimp. Met nog een kwart te gaan stond BSW via 67-57 op een veilig lijkende 72-59 voorsprong. Aris coach Stoppels probeerde bij een 80-62 achterstand via een time-out de wedstrijd nog te kantelen, maar de geest was uit de fles. De Limburgers gaven de voorsprong niet meer uit handen en wonnen met 99-79. Voor BSW Weert was het pas de derde seizoenoverwinning.

Na de verrassende winst van Rotterdam op Den Bosch, en het verlies van Amsterdam tegen Zwolle, lijkt de strijd om de laatste play-off plaats (6e) nu alleen nog te gaan tussen de teams van Aris en Amsterdam.

Kwartstanden in Weert: 26-20, 18-15, 28-24, 27-20.

Volgende week zondag komt Landstede Zwolle naar het Kalverdome. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 maart 2017 19:30
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2016-2017
Weert 99
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht