Weert - Aris Leeuwarden

Ontketende Meshack Lufile leidt Aris naar eerste uitzege

De Leeuwarder profbasketballers starten het seizoen met een thuisoverwinning tegen BSW Weert. Met een kwart van de competitie achter de rug, was zaterdagavond de return in Limburg. Aris ging onbedreigd naar zijn eerste uitoverwinning: 73-86.

In eigen Kalverdome werden de nog steeds puntloze Limburgers in een spectaculair duel na twee keer over-time (100-99) verslagen.  In die wedstrijd moest er door het Leeuwarder team een achterstand van 18 punten worden goedgemaakt en was het ruim 44 minuten met een inhaalslag bezig. Aris was in Limburg op 12 seconden na de bovenliggende partij.

De Leeuwarders hadden geen last van de verre reis naar het zuiden en namen een snelle 5-14 voorsprong nadat Jordan Gregory de score voor Aris met een bommetje had geopend.  Onder aanvoering van Matthew van Tongeren kwamen de Limburgers daarna sterk terug naar 18-19. Een verre buzzer-beater van Dexter Hope zorgde voor een 18-24 voorsprong voor de Leeuwarders na een kwart spelen.

George Marshall tilde het verschil direct na rust naar 10 punten (21-29), waarna coach Varagic voor Weert in een time-out vluchtte. Met een kortstondig succesje. De Limburgers haakten even aan door een 7-0 runnetje met o.a. een drietje en score van Jeroen van Vught. Het sein voor coach Stoppels om de puntjes weer even op de I te zetten. Vanaf dat moment gooide dirigent Meshack Lufile zijn niet geringe gewicht in de strijd. Gesteund door Craig O. (9 wedstrijdpunten en 14 rebounds) en een bom van Jordan Gregory gingen de Leeuwarders onder leiding van de Canadees met een geruststellende 34-46 rusten.

Ook in de eerste vijf minuten na rust was Meshack met zes punten op rij door de Limburgers niet te stoppen. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd en met nog een kwart te gaan was de stand opgelopen naar 51-67. Een paar slordige minuten dwong coach Stoppels nog even in een time-out (67-79).

Coach Klaas Stoppels: “Ja, we stonden op zeker moment met 19 punten voor en bereikt door gestructureerd basketbal te spelen, om aan te vallen en goed te verdedigen. Dan sluipt er met nog zes minuten te spelen zoiets in van ‘we gaan individueel even spelen en moeilijke passes maken’, maar zover zijn we nog niet”. Een drietje van George Marshall gooide daarna de deur voor de Limburgers definitief op slot.

Man off the Match was de ‘Leeuwarder Canadees’ Meshack Lufile met 30 speelminuten en 23 punten. Coach Stoppels: “We speelden het inside spelletje met Shack (red. Meshack Lufile) en daar hadden zij geen oplossing voor. We zoeken hem (red. Lufile) steeds meer en doen nu weer volop mee voor de play-off plekken”.

Aris Leeuwarden won de wedstrijd met 73-86. Het was voor de Leeuwarders de eerste uitzege in deze competitie.

Kwartstanden:18-24, 16-22, 17-21, 22-19.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 november 2016 19:30
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2016-2017
Weert 73
Aris Leeuwarden 86
Terug naar overzicht