Rotterdam - Aris Leeuwarden

Aris verliest uitwedstrijd in en tegen Rotterdam

In de strijd om een play-off plaats deed Aris Leeuwarden dit jaar goede zaken. Na straight winst op Apollo Amsterdam en BSW Weert steeg Aris met een totaal van 12 punten naar de vijfde plaats op de ranglijst. In en tegen Rotterdam verloor Aris met 87-68.

Donderdagavond speelde het team van Aris coach Klaas Stoppels een uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Met slechts twee punten minder (10) zijn de Rotterdammers met een zevende plaats onder de rode streep beland. De eerste twee ontmoetingen werden door Aris (74-73 en 77-100) gewonnen. Naast de afwezigheid van Craig O., moest Aris het in de havenstad ook doen zonder de lengte van de aan zijn elleboog geblesseerde Patrick Frimpong. Bij Rotterdam maakte de Amerikaan Jermaine Marshall voor de eerste keer zijn opwachting.

George Marshall mocht met twee vrije worpen voor Aris de wedstrijd openen. Via 15-15 schoot Leroy Peterson Aris met een kruip-door-sluip-door score naar vier puntjes voorsprong.15-19. Dexter Hope liet daarna voor de Leeuwarders een bommetje ontploffen naar 19-22 na een kwart speeltijd.

Aris speelde in het tweede kwart slordig en had (te)veel balverlies. Bij een stand van 26-24 voor Rotterdam riep Aris coach Klaas Stoppels zijn spelers naar de kant. Na een 8-0 runnetje voor Rotterdam, en een 37-30 stand, moest de coach noodgedwongen nogmaals op herhaling. Omdat ook het schot daarna niet wilde vallen, keken de Leeuwarders bij rust tegen een 42-34 achterstand aan. Meshack Lufile was in de eerste helft bij Aris goed voor 13 punten. Bij Rotterdam was La’Shard Anderson een moeilijk af te stoppen speler met 10 punten. Jordan Gregory moest even met een kleine blessure naar de kant, maar kon na rust weer meedoen.

Onder aanvoering van Meshack Lufile sloop Aris na rust langzaam dichterbij en bij een stand van 52-47 vluchtte Rotterdam coach Armand Salomon in een time-out. Zijn beloning was een 7-0 runnetje en Aris keek weer tegen 10 punten achterstand aan. Bij Aris was het daarnaast wachten op de dadendrang van de twee topschutters Jordan Gregory en George Marshall. Met resp. 5 en 9 puntjes werden zij tot dan aardig door de Rotterdammers in bedwang gehouden.

Ook in het slotkwart liepen de Leeuwarders achter de feiten aan. Het schot wilde maar niet vallen en er werd andermaal veel te veel balverlies geleden. Met nog vijf minuten te gaan was de achterstand opgelopen naar 75-60. Klaas Stoppels probeerde met een time-out drie en een halve minuut voor het einde de bakens met een laatste poging nog wel te verzetten, maar tevergeefs. Aris leed een kansloze 87-68 nederlaag. Samen met Amsterdam en Rotterdam staan de Leeuwarders nu met 12 punten op gelijke hoogte.

De 22 keer balverlies voor de Leeuwarders gaf een goed beeld over het verloop van de gehele wedstrijd. Lichtpunt was een ijzersterke Man off The Match Meshack Lufile die goed was voor 25 wedstrijdpunten en acht rebounds.

Kwartstanden: 19-22, 23-12, 25-18, 20-16.

De komende vier wedstrijden treffen de Leeuwarders ‘de DBL-top vier’. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen ZZ Leiden. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 26 januari om 20.00 uur. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen Zwolle (2-2), thuis tegen Groningen (11-2) en uit tegen Den Bosch (16-2).

Daar tussendoor moet ook nog de returnwedstrijd (7 februari?) voor de beker worden gespeeld.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 januari 2017 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2016-2017
Rotterdam 87
Aris Leeuwarden 68
Terug naar overzicht