Rotterdam - Aris Leeuwarden

Century score voor Aris in en tegen Rotterdam

In de twaalfde ronde van de DBL-League beet Aris Leeuwarden donderdagavond het spits af in de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Aris won de eerste onderlinge ontmoeting in eigen Kalverdome nipt met 74-73. In Rotterdam schoot Aris met scherp en won met 77-100.

Ondanks de stijgende lijn hebben de Leeuwarders hebben dit seizoen nog maar drie keer kunnen winnen en staan met zes puntjes op de zevende plaats. Na drie nederlagen op rij tegen de top-drie (Groningen, Leiden, Zwolle), was het team van Aris coach Klaas Stoppels dus eindelijk weer eens een overwinning toe. Ook broodnodig, om niet verder achterop te geraken voor play-off deelname. Met twee punten achterstand op Rotterdam, de Rotterdammers scoorden ‘twee bonuspunten’ tegen het toen nog kwakkelende Den Bosch, was het een echte vier punten wedstrijd.

De openingsscore was van George Marshall, maar Rotterdam counterde met treffers van Krabbendam, Bell en Anderson. Na slordig balverlies riep Stoppels zijn spelers direct naar de zijkant. Met succes. Lufile wees Aris de weg, en na een bom van Marshall namen de Leeuwarders het heft in handen. Ondanks de belangen die er op het spel stonden, leek het team geen enkele plankenkoorts te hebben. Schoot met scherp en na een kwart spelen stond er al op 21-31 op het scorebord. Met achttien punten van buiten de bucket overdonderde het de Rotterdammers volledig.  La’Shard Anderson kon de Havenstadbewoners nog enigszins in het spoor houden van de op dat moment ontketende Leeuwarders.

Ook in het tweede kwart had Aris de wedstrijd volledig onder controle. Vooral de twee Leeuwarder schutters Jordan Gregory en George Marshall waren voor de pauze hot. Beiden waren ze tot dan al goed voor resp. 15- en 13 punten. La’Shard Anderson (20 min. speeltijd) was met 18 punten voor Rotterdam de grote man. Met een geruststellende 40-52 voorsprong gingen beide teams naar de kleedkamers.

Na een vrije worp van Craig O. knalde Gregory er onder de regie van wervelwind Marshall maar weer eens een drietje in. Een 2-11 runnetje bracht de Leeuwarders op een geruststellende en comfortabele 44-63 voorsprong. Vanaf dat moment stond het team van Klaas Stoppels een paar minuten droog. Via een 9-0 run zette Rotterdam onder aanvoering van een geweldige Anderson de achtervolging in. Het gat werd met nog tien minuten voor de boeg verder verkleind naar 60-67.

Craig O. knalde er direct maar even een drietje in. Deze werd tenietgedaan door een bom van Michael Kok die de spanning in de wedstrijd weer helemaal terugbracht naar 68-72. Verdedigend vielen er op dat moment gaatjes. Deze moesten daarna opgevuld worden door Patrick Frimpong. De ‘stofzuiger’ werd voor zijn eerste speelminuten binnen de lijnen gebracht om ‘het puin weer op te ruimen’. Na een misser van Anderson, schoot Marshall (3) voor Aris wel raak. Dat was gelijk het begin van een krachtig slotoffensief. Met nog drie minuten tot de eindzoemer, stond er weer een bevrijdende 75-91 op het bord.

De slagroom op de taart: een eerste (clean)century score dit seizoen voor de Leeuwarders. Gregory knalde daarvoor eerst even een bom binnen, en Craig O. sloot zijn prima wedstrijd af met een spetterende dunk. Met 18 rebounds en 18 punten was de 2.11 lange forward weer belangrijk met andermaal een double-double. George Marshall zorgde voor de slagroom en schoot de century binnen. Daarmee sloten de Leeuwarders een sterk gespeeld vierde kwart af met een score van 17-33! De schutters Gregory (27 pnt. en 8 rebounds) en Marshall (24 pnt.) waren in de wedstrijd samen goed voor 51 punten. Bij Rotterdam was La’Shard met 35 punten de grote man.

Kwartstanden: 20-31, 20-21, 20-15, 17-33.

Op donderdag 15 december speelt Aris voor de beker een uitwedstrijd tegen promotie club Grasshoppers in Katwijk. Twee dagen later is dan de laatste competitiewedstrijd voor het kerstreces thuis tegen Den Bosch.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 december 2016 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2016-2017
Rotterdam 77
Aris Leeuwarden 100
Terug naar overzicht