Red Giants - Aris Leeuwarden (David Cup)

Aris eenvoudig naar finale David Cup

Aris Leeuwarden deed vanavond wat het moest doen. Het team zette Red Giants eenvoudig opzij (69-97) en bereikte daarmee de finale van de David Cup. Daarin zal de tegenstand voor het eerst deze voorbereiding een stuk steviger zijn. Zwolle, dat makkelijk het incomplete Leiden versloeg, is om 16.00 uur in Meppel de tegenstander.

Bij Red Giants speelden vier spelers met een Aris verleden. Enzo Swart verhuisde dit seizoen en ook oud gedienden Rik van der Nes, Rikus ter Napel en (voor 1 keer) Arjan Langman  hadden een rood shirtje aan. Bij Aris kon Meshack Lufile zijn debuut maken, Patrick Frimpong moet nog een dikke week toekijken met een hamstringblessure.

Dat Aris zou winnen, was al snel duidelijk. De vraag was alleen hoe en hoe het spel zou zijn. De meegereisde fans konden na afloop nog niet echt een idee krijgen van het team. Daarvoor was de wedstrijd te rommelig, werden goede fases afgewisseld met slordige en werden er veel te veel fouten gefloten (maar liefst 47 stuks in een heel vriendelijke wedstrijd).

Met name de lange mannen werden veelvuldig afgefloten, maar dat mocht de pret niet drukken. Aris stond al snel op een redelijke voorsprong, die bij rust al meer dan 20 punten was (31-53). Een heerlijke mokerdunk van Denton Koon was een van de hoogtepunten. Na rust ging het tempo wat naar beneden en bleef Red Giants in het spoor. Leroy Peterson moest naar de kant met een enkelblessure en in het laatste kwart gunde Stoppels zijn guards George Marshall (topscorer met  21 punten) en Jordan Gregory alle rust.

Maar liefst zeven spelers kwamen in de dubbele cijfers. Vanaf morgen worden de tegenstanders een stuk zwaarder. Eerst Zwolle, een week later reist Aris weer af naar Duitsland waar de sterke Pro A teams Essen en Paderborn wachten.

Wedstrijd informatie

Datum : 10 september 2016 21:00
Locatie : Meppel
Seizoen : 2016-2017
Red Giants 69
Aris Leeuwarden 97
Terug naar overzicht