Hertener Lowen (oefen)

Aris Leeuwarden won vanmiddag in de kleine finale met 77-65 van het organiserende Hertner Lowen. Het team stond door een prima start de hele wedstrijd op een geruststellende voorsprong en die voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Aris moest opnieuw zonder zijn beide centers spelen. Patrick Frimpong heeft een hamstringblessure en maandag zal bekeken worden hoe erg dat is en hoeveel hersteltijd hij nodig heeft. Meshack Lufile wordt nog node gemist, hij komt donderdag aan op Schiphol en de hoop is dat hij zaterdag kan spelen tijdens het toernooi om de David-Cup. Tegenstander Hertener Lowen had nogal wat centimeters en kilo's, waardoor er behoorlijk veel mismatches waren op het veld. Op bijna elke positie was Aris enige centimeters kleiner en diverse kilo's lichter, maar dat was vanmiddag geen probeem. Aris was hierdoor namelijk ook veel beweeglijker en atletischer en nutte dit goed uit.

Met name Jordan Gregory was in het eerste kwart aanvallend onstopbaar en samen met Craig Osaikhwuwuomwan (met weer een paar heerlijke denderdunks en alley-oops) zorgde hij voor een 30-20 voorsprong na tien minuten. Beide teams vielen in het tweede kwart stil, waardoor de rust aanbrak bij 39-32. Toen George Marshall zich na rust met de score ging bemoeien en ook Dexter Hope scorend goed door kwam, werd de voorsprong weer snel vergroot.

Af en toe drong Herten nog wel aan, maar toen Leroy Peterson succesvol de verdediging van de Hertener topschutter Jevonte Hughes op zich nam, liep Aris uit naar een maximale voorsprong van 17 punten. In de laatste minuten knabbelde de gastheer nog iets van de achterstand af.

Zaterdag en zondag speelt Aris in Meppel voor de David-Cup. Zaterdagavond treft het om 21.00 uur Red Giants, op zondag of Leiden of Zwolle.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 september 2016 15:00
Locatie : Herten (Duitsland)
Seizoen : 2016-2017
Herten 65
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht