Groningen - Aris Leeuwarden (oefen)

Gehandicapt Aris onderuit in Groningen

Op Nationale burendag was Aris Leeuwarden zaterdagavond te gast bij buurman Groningen tijdens de Open Dag. Met slechts vijf fitte spelers en een paar op halve kracht kwam het team veel tekort tegen de landskampioen, die zich de komende twee weken hoopt te plaatsen voor de prestigieuze Euroleague, de Champions League van het basketbal.

Meshack Lufile heeft een zwaar gekneusde vinger en moet dit weekend sowieso rust houden. Jordan Gregory en George Marshall hebben beide enkelklachten, Eric Peutz was de hele week ziek en Patrick Frimpong zit in het laatste restje van zijn hamstringblessure. Het zat deze week dus niet mee voor coach Klaas Stoppels, die nogal moest improviseren bij de trainingen. Aris miste daarom net zoals de eerste twee weken zijn twee zware insidespelers en kreeg daar van het sterke Groningen gelijk de rekening voor.

Groningen hoopt zich de komende week via het Estse Tartu en daarna het Deense Bakken Bears te plaatsen voor de Euroleague en dat zou een unieke prestatie zijn voor een Nederlands team. Groningen moet komende week al top zijn en is dus veel verder in zijn voorbereiding. Het verschil was vanaf de start groot. Dexter Hope zette Aris nog wel op voorsprong, maar daarna walste Groningen over Aris heen. Bij 34-12 waren de stofwolken opgetrokken en was het duidelijk dat het een ongelijke strijd was.

Groningen speelde fysiek en juist daar zal Aris nog een stap moeten maken. Te makkelijk liet het zich de kaas van het brood eten en de scores van Groningen werden met name in het begin eenvoudig weggegeven. Na rust (56-25) werd het wel beter, maar de spanning was toen natuurlijk al lang uit de wedstrijd. Positief was dat alle spelers op het scorebord terecht kwamen en iedereen ruim aan bod kwam. Eindstand 89-56.

Voor het vervolg van de voorbereiding was deze wedstrijd een belangrijke les. Zondag gaat het team opnieuw naar Groningen,, dan wacht BV Groningen. Volgende week zondag kunnen de eigen fans Aris aanschouwen. Dan komt Amsterdam naar het Kalverdijkje voor de laatste test voor de start van de competitie.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 september 2016 19:30
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2016-2017
Groningen 89
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht