Grasshoppers - Aris Leeuwarden

Aris bekert verder na winst op Grasshoppers

Donderdagavond speelde Aris Leeuwarden in Katwijk een bekerwedstrijd tegen Solar-Systemen Grasshoppers. Aris won tegen de koploper in de promotie divisie met 69-93.

Inzet was een plek in de kwartfinale. Afgelopen seizoen, januari dit jaar, kwamen beide teams ook al voor de beker tegen elkaar uit. In sporthal Cleijn Duin won Aris de ontmoeting toen met 71-91.

Donderdagavond opende Grashoppers met een 5-0 voorsprong waarna eerst Denton Koon (3), en daarna George Marshall voor Aris de stand weer op gelijke hoogte brachten. Grasshoppers bleef een lichte voorsprong houden totdat Marshall zich definitief aan het front meldde en met een bommetje de Leeuwarders op 13-15 voorsprong zette. Met het inbrengen van Patrick Frimpong werd de deur achterin extra op slot gegooid en Aris liep uit naar 14-26 na een kwart spelen. George Marshall stal voor Aris al direct de show met 9 punten.

Ook in het tweede kwart kwam het team van Aris coach Klaas Stoppels nimmer in moeilijkheden. Bij Grasshoppers hield Youri van der Linden bijna in zijn eentje de basketballers uit Katwijk in de race en met 9 punten op rij haakte hij aan. Op het moment dat ook Leroy Peterson het netje begon te vinden, namen de Leeuwarders steeds meer afstand en gingen met een comfortabele 29-42 stand (Joey Schelvis scoorde een bom voor Grasshoppers in de buzzer) rusten. Alle spelers bij Aris kwamen binnen de lijnen en scoorden punten. Eric Peutz bekroonde zijn entree direct met een benutte vrije worp.

De Leeuwarders begonnen na rust erg slordig en Grasshoppers kwam onder aanvoering van Schelvis (20 wedstrijdpunten) en Van der Linden (17 wedstrijdpunten) sterk terug. Binnen drie minuten was de spanning bij een stand van 41-45 weer helemaal teruggebracht. De Canadees Meshack Lufile trachtte de Leeuwarders weer op het goede spoor te zetten, maar het ritme van voor rust was verdwenen. George Marshall hield het hoofd wel koel en met zeven punten op rij schoot hij het verschil weer naar 48-57. Een moeizaam- en verdedigend slordig derde kwart (22-22) werd afgesloten met een 51-64 stand.

Gregory opende voor Aris met zijn tweede drietje, die sterk werd gepareerd door Schelvis voor Grasshoppers met zijn vierde afstandsbom. De Leeuwarders hadden het ritme echter weer te pakken en na een dunk van Torben Tönjann, gevolgd door een paar afstandsbommen van Gregory (1), Marshall (2) en Hope (2) was de wedstrijd bij een stand van 64-89 in luttele minuten gespeeld.  Lufile trok met een spetterende dunk de basket nog bijna omver, waarna Denton Koon de 68-93 eindstand op het bord zette. George Marshall was met 24 punten ‘Man off the Match’. Met 12 rebounds (2-Of en 10-De) nam Patrick Frimpong de taken van de licht geblesseerde Craig Osaikhwuwuomwan over.  

Kwartstanden: 14-26, 15-16, 22-22, 18-29. In de kwartfinale treft Aris Leeuwarden Apollo Amsterdam.

Zaterdagavond speelt Aris Leeuwarden zijn laatste competitiewedstrijd voor het kerstreces thuis tegen New Heroes Den Bosch.

Wedstrijd informatie

Datum : 15 december 2016 20:00
Locatie : Katwijk
Seizoen : 2016-2017
Grasshoppers 69
Aris Leeuwarden 93
Terug naar overzicht