Den Bosch - Aris Leeuwarden

Zware nederlaag Aris Leeuwarden uit tegen Den Bosch

Donderdagavond was er een vol competitieprogramma in de DBL-League waarbij de top vier het moest opnemen tegen de vier ploegen die strijden om de plekken vijf en zes die recht geven op het spelen van play-off wedstrijden.

Het team van Aris coach Klaas Stoppels wacht deze competitie nog steeds op het scoren van de zogenaamde ‘bonuspunten’ tegen Groningen, Leiden, Zwolle en Den Bosch. Alle wedstrijden tegen deze ‘gevestigde top vier’ werden door Aris tot nu toe verloren. De twee naaste concurrenten voor een play off plaats Rotterdam en Amsterdam (aan het eind van de competitie eindigen bij de eerste zes), is dat wel gelukt. Rotterdam won twee keer van Den Bosch en incasseerde vier bonuspunten. Amsterdam versloeg Den Bosch (2X), Leiden en Zwolle en dat leverde Amsterdam maar liefst 8 bonuspunten op. Donderdagavond werd de derde van de vier competitieronden in de DBL-League door Aris afgesloten met een uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. Een laatste kans om ‘extra winstpunten’ binnen te slepen. Het Oude Den Bosch verloor zijn eerste zes competitieduels. Juist tegen Aris Leeuwarden behaalde een ‘New’ New Heroes zijn eerste overwinning.

Willen de Leeuwarders zich voor play-off wedstrijden plaatsen, mag het team van Klaas Stoppels daarnaast in de laatste cyclus van zeven wedstrijden geen wedstrijden verliezen tegen concurrenten Rotterdam, Amsterdam en rode lantaarndrager Weert. Aris moest van de onderste vier tot nu toe alleen een keer het hoofd buigen voor Amsterdam en Rotterdam. Voorafgaande de wedstrijd tegen Den Bosch vinden we de Leeuwarders met 12 punten terug op een zevende stek. Twee punten achter Amsterdam en vier punten achter Rotterdam.

De Canadees Meshack Lufile zette de Leeuwarders op een eerste voorsprong die teniet werd gedaan door de door DB New aangetrokken Amerikanen McWhorter en Watts. De laatste gaf in de beginfase zijn visitekaartje af en leidde DB naar een 14-4 voorsprong. Het moment voor Aris coach Klaas Stoppels zijn team naar de kant te roepen. Na een aantal mislukte schoten was het de laatste weken in prima vorm stekende Denton Koon die met vijf punten op rij 17-8 op het bord zette. Na een bom van Jordan Gregory leek de aansluiting nabij. De DB Amerikaan Mitchell dacht daar echter anders over en bezorgde zijn team een 22-18 stand na tien minuten spelen. Eerst werkten Leroy Peterson en George Marshall voor Aris samen 22-14 weg.

Aris beleefde een slechte start van het tweede kwart. Speelde erg slordig en leed (te)veel balverlies. Na vijf minuten droogstand en een 13-0 run van DB vluchtte Stoppels voor Aris andermaal in een time-out waarna Jordan Gregory met vier benutte vrije worpen en een tweetje de draad weer probeerde op te pakken. De achterstand was toen al opgelopen naar 43-24 omdat DB het netje via vrije doorgang eenvoudig kon vinden. Na de dubbel (48-24) keek Aris via een bom van Marshall en een score Lufile in de laatste seconden tegen een niet meer te overbruggen 48-29 ruststand aan. Het reboundverschil (29xDB en 15xAris) sprak duidelijke taal. Met 11 punten- en acht rebounds achter zijn naam was Mitchell bij DB de gevierde man.

Den Bosch denderde na rust onder leiding van een ontketende Justin Watts door en stevende op een grote overwinning af. Stoppels probeerde de bakens na vijf minuten nogmaals te verzetten maar tevergeefs. Het was Open Huis en met nog tien zware laatste minuten te gaan was de achterstand in het derde kwart (32-15) opgelopen naar 80-44. In het laatste kwart waren het bij de Leeuwarders alleen Dexter Hope (5) en Jordan Gregory (6) die het netje konden vinden.

Oud-Aris speler Valentijn Lietmeijer passeerde voor de Brabanders de grens van de gehate honderd punten. Maarten Bouwknecht besloot met een bom voor DB zijn prima optreden (24 wedstrijd pnt.) naar een 103-55 eindstand. In de stand van de DBL-League veranderde er niets omdat ook Rotterdam, Weert en Amsterdam tegen een nederlaag opliepen.

Vanwege het DBL All*Star Gala in Leiden komend weekend zijn er geen competitiewedstrijden. Voor Aris Leeuwarden zijn tijdens dat evenement de kunstjes van Jordan Gregory en Leroy Peterson te bewonderen.

Het de laatste weken door blessures geteisterde Aris team heeft nu tot 25 februari de tijd om iedereen weer proberen fit te krijgen. Slechts zes spelers konden donderdag meer dan twintig speelminuten volmaken. Na een paar weken blessureleed, mocht Patrick Frimpong weer zijn opwachting maken en kreeg ruim tien minuten speeltijd. Alleen Craig O. zal nog even moeten wachten op zijn terugkeer. O. is (na zijn opgelopen kneiblessure in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch) weer met loop en schietoefeningen begonnen en heeft goede hoop half maart weer aan te kunnen schuiven.

Aris Leeuwarden speelt op 25 februari in eigen Kalverdome tegen Amsterdam en op 4 maart een wedstrijd in en tegen Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 februari 2017 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2016-2017
Den Bosch 103
Aris Leeuwarden 55
Terug naar overzicht