Den Bosch - Aris Leeuwarden

Aris verliest uitwedstrijd tegen New Heroes

Donderdagavond speelde Aris Leeuwarden een uitwedstrijd tegen Den Bosch en verloor na een matig gespeeld vierde kwart met 76-66. Voor de rode vlagdrager in de DBL-competitie Den Bosch was het de eerste zege van het seizoen.

De 16-voudig landskampioen uit Brabant presenteerde dinsdag een nieuwe hoofdsponsor en gaat verder door het leven onder de naam New Heroes. Een door blessures geteisterd Den Bosch versterkte zich na zijn vierde verloren competitiewedstrijd met de Amerikaan Antwan Scott.

De wedstrijd begon spectaculair met een drietje van Maarten Bouwknecht. Het antwoord kwam uit Leeuwarden met een bommetje op naam van Dexter Hope die zijn starting five plaats waarmaakte met daarna een simpel lay-up je. Na een tweede drietje van Bouwknecht riep Aris coach Klaas Stoppels zijn spelers even naar de bank om ‘het gevaar Bouwknecht’ proberen in te dammen. Van afstand bleef Den Bosch echter met scherp schieten en nam een 22-11 voorsprong. Nadat ook de Amerikaan Scott zich voor de Brabanders aan het front had gemeld, konden ook Craig O. en Jordan Gregory niet verhinderden dat Den Bosch al na tien minuten op 25-16 voorsprong stond.

Maar het team van Klaas Stoppels had in eerdere wedstrijden al laten zien bij een achterstand niet bij de pakken te gaan neerzitten. Zo ook nu. Na o.a. een dunk- en een bom van Craig O., Dexter Hope (3) en Jordan Gregory (3) haakten de Leeuwarders weer aan en via 33-33 en 35-35 was het weer een echte wedstrijd. George Marshall schoot met zijn eerste grote wapenfeit Aris Leeuwarden voor de eerste keer naar voorsprong: 35-37. Na een time-out van Stoppels zeven seconden voor rust, scoorde Marshall in de buzzer na een assist van Gregory Aris naar een 37-39 ruststand. Na zijn goede start was Dexter Hope met tien punten voor Aris de beste schutter.

Craig O. zette met een drietje Aris op 37-43, maar bij Den Bosch bleef Bouwknecht een moeilijk af te stoppen obstakel. Een beresterke Meshack Lufile schoot Aris met vier punten op rij naar 41-47 voorsprong. Wie anders dan Bouwknecht bedierf dat feestje voor Aris, maar dan is er altijd weer die aalgladde Marshall voor de Leeuwarders die daar een passend antwoord op heeft. Het was dat Aris veel te slordig omging met zijn vrije worpen (5 uit 13) en te veel balverlies (wedstrijd 15 tegen 6) leed. Nu was de stand met nog een kwart te gaan 53-53 gelijk, nadat Bouwknecht er buiten de tijd wel drie raak schoot na een fout van Hope.

Terwijl Aris ruim twee minuten droog stond, schoot Scott de Brabanders naar een kleine 58-53 voorsprong. Craig o. haakte voor Aris met een bommetje nog even aan, maar moest in de laatste vijf minuten toch capituleren voor het niet te stuiten offensief van Bouwknecht en Scott. Scott bracht het verschil naar zes punten (68-64) met nog 3 minuut 50 op de klok. Marshall kreeg 1.53 voor het einde na balverlies een onsportieve fout die beperkt bleef tot twee punten. Een turnover van Lufile stelde Scott in staat zijn 24ste punt van de wedstrijd raak te schieten en daarmee naar een veilige 73-64 voorsprong. Met een 76-66 nederlaag mocht Aris in de bus naar Leeuwarden terug.

Craig O. was bij Aris Leeuwarden met 16 punten en 15 rebounds wederom de grote man.

Kwartstanden: 25-16, 12-23, 16-14, 23-13. Op 12 november a.s. komt Apollo Amsterdam naar het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 november 2016 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2016-2017
Den Bosch 76
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht