BV Groningen - Aris Leeuwarden (oefen)

Te veel van het goede

Twee wedstrijden in een weekend is op zich geen probleem. Twee wedstrijden met een half fitte selectie blijkbaar wel. Aris Leeuwarden verloor zondag voor de tweede keer in Groningen. Na Donar zaterdag was nu BV Groningen te sterk (93-82).

George Marshall had na de wedstrijd in Martiniplaza gisteren een terugslag gekregen en moest dit keer ook noodgedwongen langs de kant blijven. Vanaf de start bleek al dat Aris futloos, zonder concentratie en vermoeid speelde. Alle schoten waren te kort, en omdat ook BV Groningen in de beginfase ook moeite had om de basket te vinden, stond Aris na een kwart nog op een 14-9 voorsprong.

Daarna werd het van Leeuwarder kant alleen maar slechter, terwijl BV Groningen vol energie speelde. Bij rust was de stond al nagenoeg gelijk, meteen na rust nam BV Groningen, dat uitkomt in de Promotiedivisie, gelijk afstand en won uiteindelijk meer dan verdiend met 93-82.

Voor Aris restte niet meer dan een zuur weekend. Een week slecht getraind, diverse blessures, twee verloren wedstrijden en over twee weken al de start van de competitie. Zondag speelt Aris zijn enige thuiswedstrijd on de voorbereiding. Om 16.00 uur is Amsterdam de tegenstander, de laatste testcase voor de competitiestart tegen Weert op 8 oktober. De oefenwedstrijd is gratis toegankelijk.

Wedstrijd informatie

Datum : 25 september 2016 17:00
Locatie : Oude ALO
Seizoen : 2016-2017
BVG 93
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht