Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris komt fysiek tekort tegen Zwolle

Met nog vijf competitiewedstrijden te gaan, is de strijd om een laatste (6e) play-off plaats tussen Apollo Amsterdam (14 pnt.) en Aris Leeuwarden (14 pnt.) in alle hevigheid ontbrand.

Amsterdam ging zaterdagavond (76-72) close ten onder tegen Rotterdam. Aris was zondagmiddag op jacht naar zijn eerste bonuspunten tegen de nummer twee op de ranglijst Landstede Zwolle. Het team van Aris coach Klaas Stoppels kwam echter op alle fronten te kort en verloor met 63-81.

Na de uiterst teleurstellende nederlaag tegen Weert werden afgelopen week op de training binnen het team een paar harde noten gekraakt. Of dat ook echt iets heeft opgeleverd werd ‘binnenskamers’ gehouden, maar aan de inzet heeft het zondag niet gelegen dat Aris tegen Zwolle voor de vierde keer dit seizoen kansloos verloor. De Leeuwarders leken de draad vanaf acquit goed op te pakken en namen in het eerste kwart zelfs vier keer een voorsprong. Denton Koon wees de Leeuwarders met o.a. twee afstandsbommen de weg en werd daarbij gesteund door Nederlands topschutter Jordan Gregory met zes puntjes. (Beiden speelden de volle 40 minuten). Bij de Zwollenaren liet J. T. Yoho al direct zien dat hij met snode plannen naar het goed gevulde Kalverdome was gekomen. Jordan Gregory knalde Aris met een bommetje in het tweede kwart weer naar een voorsprong, maar toen werd ook duidelijk dat Zwolle verdedigend de deur met al zijn fysieke krachten steeds verder gesloten hield. Een beresterke Nick Oudendag nam daarbij het voortouw en een fysiek nog steeds aangeslagen Aris ging daar verder in de wedstrijd aan ten onder. Ruststand: 30-37. Klaas Stoppels: Ik denk dat Zwolle daarvoor net te fysiek en te goed is dat wij echt aanspraak hadden kunnen maken op de zege, maar bij vlagen hebben wij het wel goed gedaan”.

Na rust zette Clayton Vette de Zwollenaren al direct op 16 punten voorsprong (36-52) en leek door te stomen naar een grote voorsprong. Jordan Gregory antwoorde met een drietje + bonus en binnen drie minuten werd de achterstand na een 10-2 run teruggebracht naar 46-54 met nog een kwart te gaan. Denton Koon opende voor Aris nog wel met een drietje, maar J. T. Yoho zette met twee afstandsbommen Zwolle op afstand en was de strijd na een 0-10 run gestreden. Bij Aris vloeiden de krachten weg en de Hanzestad bewoners freewheelden naar en 63-81 overwinning.

Stoppels: “Spelers van hun (red. Zwolle) zijn sterker en groter en daar hadden wij het lastig mee. Verdedigend is het ontzettend moeilijk om daar dan doorheen te komen. We gebruikten onze screen ’s ook niet goed. Zij lopen gewoon over het screen heen en hoeven daar geen enkele moeite voor te doen en dat doen wij gewoon niet goed. Wij zijn bang voor fysiek geweld lijkt het haast wel. Maar de pijp was gewoon leeg. We hebben jongens die veertig minuten moeten maken en dat breekt je een keer op en dat heeft weer te maken met de mogelijkheden in de rotatie en door te kunnen wisselen”. Een immer enthousiaste Klaas Stoppels: “Maar verdedigend hebben wij het beter gedaan dan tegen Amsterdam”. De medische staf van Aris doet er alles aan om de fysieke problemen binnen het team op te lossen. Zo is Meshack Lufile nog verre van okselfris en heeft ook schutter George Marshall zijn fysieke probleempjes. Eric Peutz is uitgeschakeld met een gebroken hand. Stoppels: “We hopen dat het voor de play-off opgelost is. Craig O. traint inmiddels weer wat mee en wij hopen dat hij in de wedstrijd tegen Rotterdam weer wat minuutjes kan maken”.

Nederlands topschutter Jordan Gregory was ‘Man of the Match’ en goed voor 24 punten. Bij Zwolle was J. T. Yoho met 20 punten het productiefst.

Kwartstanden: 19-20, 11-17, 16-17, 17-27.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 maart 2017 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 63
Zwolle 81
Terug naar overzicht