Aris Leeuwarden - Weert

Aris na twee keer overtime langs Weert

Aris Leeuwarden en BSW Weert deden in een goed gevuld Kalverdijkje zaterdagavond aan klantenbinding. In een waar spektakelstuk was Aris na twee keer overtime de gelukkigste en won met 100-99.

‘We willen thuis spektakel en dat is gelukt dacht ik” vertelde Aris coach Klaas Stoppels met een brede grijns na de wedstrijd. Daarvoor moest hij eerst in de kleedkamer zijn voorhoofd even afdrogen. Het was voor Aris zaterdagavond zweten geblazen. 43 min. 44 sec. stonden de Limburgers aan de goede kant van de score. De resterende 2 min. 21 sec. waren voor Aris Leeuwarden.

Craig O. zette binnen 10 seconden met een spetterende dunk de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd tussen Aris tegen Weert. Het was het eerste en enige wapenfeit van de Leeuwarders in het eerste kwart. Nauwelijks onder de indruk trok Weert het initiatief naar zich toe. Het waren vooral de schutters Matthew van Tongeren (3x3) en Jeroen van Vught (3x3) van de mannen uit het bronsgroen eikenhout die er van afstand in het eerste kwart lustig op los beukten en Aris zakte verdedigend volledig door zijn hoeven. Bij een stand van 13-22 knalde Weert er nog even een 0-9 run tussendoor en Aris keek na een kwart spelen al tegen een hopeloos lijkende 17-31 achterstand aan. Aris Klaas Stoppels na de dunk van Craig O.: “Ik dacht dat wordt spektakel, maar toen ging het even de ander kant op. Het eerste kwart was van onze kant ontzettend matig”.

Het tweede kwart begon met een dunkje van de Canadees Meshack Lufile die zichtbaar nog aan het Aris spel moet wennen. Stoppels: “hij heeft nog wat moeite met de verdedigende taken die wij willen spelen. Dat vindt hij nog wat lastig, maar daar gaan wij volgende week weer mee aan het werk”. De Limburgse storm van ‘Die Twee’ was geluwd en de Friezen gingen, na een 25-43 achterstand onder aanvoering van Jordan Gregory en George Marshall in de achtervolging. Puntje voor puntje kroop het team dichterbij en bij rust was de 37-48 achterstand weer te overzien.

Wakker geschud kwamen de Friezen uit de kleedkamer. Denton Koon opende de score en Jordan Gregory volgde met zijn derde driepunter (in de wedstrijd zeven) en met een 7-0 run werd het gat binnen 1 min. 30 gedicht; 44-48. Weert coach Radenko Varagic vluchtte geschrokken in een time-out en met succes. Het gat werd weer vergroot naar 14 punten. Van afstand beukte Jordan Gregory er weer op los en kregen de Leeuwarders bij 60-67 weer lucht.

Craig O. moest met een knieblessure afhaken. Craig Osaikhwuwuomwan: “Ik landde op iemands voet en was geheel ongebalanceerd en op dat moment was het heel pijnlijk, maar ik wilde mijn team niet in de steek laten. Ik voelde mij goed genoeg om door te gaan en had het gevoel dat het team mij nodig had”.

In het laatste kwart dreigde het voor Aris met een achterstand van 63-69 en nog vijf minuten te spelen volledig mis te gaan. Maar op dat moment nam ‘de nieuwe schutter van de DBL League’ zijn verantwoordelijkheid. Jordan scoorde binnen twee minuten negen punten en de teruggekeerde Craig O. deed met een afstandsbom een niet geringe duit in het zakje. Deze 12-0 run was de basis voor een eerste over-time nadat Craig O. de beide teams uiterst koelbloedig met twee rake vrije worpen naast elkaar had geschoten; 82-82.

In de eerste overtime schoot Kasper Averink in zijn eentje de Limburgers naar een tweede overtime; 88-88. Craig O. was toen al met vijf fouten vertrokken en ook Frimpong moest in de laatste fase het veld ruimen. De Canadees Meshack Lufile werd voor Aris luttele seconden voor het einde de matchwinnaar. Een laatste poging van Weert speler Rens van Ravensteijn spatte op de ring uiteen. Klaas Stoppels tot slot eerlijk: “de gelukkigste heeft gewonnen”.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 oktober 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje Leeuwarden
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 100
Weert 99
Terug naar overzicht