Aris Leeuwarden - Groningen

Aris Leeuwarden komt tekort tegen routine Donar Groningen

Aris Leeuwarden speelde zaterdagavond in een volgestroomd Kalverdome tegen vijfvoudig landskampioen- en Europacup deelnemer Donar Groningen. Aris verloor met 61-78.

Aris wist Donar vanaf acquit ruim vier minuten (8-8) bij te houden. De wedstrijd begon tegen de regerend landskampioen spectaculair met een drietje van Sean Cunningham. Jordan Gregory en Denton Koon antwoorden voor Aris in stijl gevolgd door twee bommen van Chase Fieler. Het was show-time na een pass van oud-Aris speler Lance Jeter die vliegend werd afgerond door Andrew Smith wat zelfs de Aris aanhang deed watertanden. Met slechts 4 puntjes in de laatste vier minuten van het eerste kwart deed Aris zichzelf daarna tekort. Fieler knalde Donar met zijn derde driepunter de Leeuwarders al na tien minuten spelen op 13-22 achterstand. Aris coach Klaas Stoppels: “We hadden op zich wel een goede start en zij waren een beetje nonchalant”.

Aris speelde zijn beste spel in het tweede kwart en wist dit ook met 20-16 te winnen. De starting five in het tweede kwart was de bank van begin wedstrijd. Stoppels: “Het gaat om hoe wij wedstrijden finishen en ik maakte een keuze om verdedigend te spelen en daar had ik die mensen voor nodig”. Met de inbreng daarna van o.a. Jordan Gregory (8 pnt.) en de aalvlugge George Marshall en Torben Tonjann kwam Aris sterk van 17-30 achterstand terug naar 33-38.  

Een 0-7 runnetje binnen twee minuten van de Oosterburen bracht het verschil weer naar 33-45. Bij een stand van 41-51 velden de twee oud-Aris spelers Lance Jeter (5) en Tjoe de Paula (3) definitief het vonnis over de Leeuwarders. Twee afstandsbommen van Leroy Peterson en Jordan Gregory brachten het verschil nog wel weer even terug naar 12 punten (49-61), maar met nog een kwart te gaan was de wedstrijd gespeeld.

Bij het eindsignaal stond er 61-78 op het scorebord. Stoppels: “Eerste helft hebben wij naar behoren gespeeld en de tweede helft was van onze kant een stuk minder. We wilden vooral een goede wedstrijd spelen en in het derde en vierde kwart heb ik dat gemist. Het derde kwart was het breakpunt. Zij kwamen met tien punten voor en dan zie je het geloof bij ons een beetje wegvloeien. Zij hadden gemakkelijker scoringsopties dan wij hadden. Wij moesten daar hard voor werken en zij waren daar gemakkelijker in. Onder druk spelen wordt voor ons aanvallend een stuk lastiger”. Stoppels tot slot berustend: “We hebben geen tijd om hier lang bij stil te staan. We moeten donderdag naar Leiden toe”.

Kwartstanden: 13-22, 20-16, 16-23, 12-17.

Aris Leeuwarden staat nu gedeeld op de 5e, 6e en 7e plaats in de DBL-competitie samen met Rotterdam en Den Bosch met ieder 6 punten.

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 26 november 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 61
Groningen 78
Terug naar overzicht