Aris Leeuwarden - Den Bosch

Aris verliest van Den Bosch en verliest Craig Osaikhwuwuomwan

Aris verliest van Den Bosch en verliest Craig Osaikhwuwuomwan die met een knieblessure naar het MCL moest worden afgevoerd. Nadat de wedstrijd na ruim een half uur blessurebehandeling werd hervat, stond er aan het eind een 61-78 verlies voor Aris op het bord.

De basketbalreus uit Den Bosch had dit seizoen met vijf nederlagen op rij, mede geplaagd door financiële perikelen en blessureleed bij belangrijke spelers, een moeizame start. Concurrenten van de Leeuwarder basketbal profs voor play-off deelname, Rotterdam en Amsterdam, profiteerden dankbaar en mochten na de winst op het ‘oude Den Bosch twee bonuspunten bijschrijven’. Met de komst van de nieuwe hoofdsponsor New Heroes, en met het aantrekken daarna van een drietal Amerikanen, is Den Bosch met succes aan een ‘New Start’ begonnen. Aris Leeuwarden was begin november het eerste slachtoffer. De Brabanders begonnen daarna aan een imposante opmars op de ranglijst, maar die werd afgelopen weekend ruw tot stand gebracht in en tegen een goed spelend Amsterdam.

Het nieuwe Aris presteert tot nu toe erg wisselvallig. Maar na een paar close nederlagen tegen Zwolle (80-87) en Leiden (72-65), lijkt het team zijn ritme gevonden te hebben. De century overwinning tien dagen geleden in de uitwedstrijd tegen Rotterdam was indrukwekkend. Het vertrouwen groeide nog meer na de ruime bekerwinst afgelopen week tegen Grasshoppers, de huidig koploper van de promotiedivisie. Het team van coach Klaas Stoppels en assistent Nanne Klompstra was na deze successen gebrand op revanche van de eerder dit seizoen geleden nederlaag (76-66) in Den Bosch. De Brabanders zijn de Friezen inmiddels op de ranglijst gepasseerd. Met twee puntjes meer voor Den Bosch, werd het in deze laatste wedstrijd van het jaar 2016 een heuse vierpunten wedstrijd. De inzet tussen Aris en New Heroes was zaterdag: een gevecht om plek vijf op de DBL-ranglijst.

Maar ondanks een goed gevoel werd het jammer genoeg nimmer een echte wedstrijd. In het eerste kwart kon Aris via vijf driepunters Den Bosch nog aardig bijbenen, maar Ralf de Pagter schoot New Heroes met acht punten op rij naar een 15-26 voorsprong na een kwart spelen.

Het tweede kwart was nauwelijks een minuut oud toen Craig O. voor een rebound ging, en daarna ongelukkig terecht kwam op de voet van een tegenstander. Schreeuwend van de pijn bleef Craig O. liggen. Oud-clubarts Bertus Homminga was toevallig weer eens bij een wedstrijd komen kijken en verleende samen met de medische staf van Aris eerste hulp. Direct was duidelijk dat de knieschijf (Patella Luxatie) niet meer op zijn plaats zat en werd 112 gebeld. Die was snel ter plekke en binnen een half uur werd Craig O. met een ambulance afgevoerd. Manager Gert Schurer: “Ik heb gevraagd aan de commissaris en de scheidsrechters wat de procedures zijn maar die zijn er in principe niet. Misschien hadden wij wel moeten stoppen met de wedstrijd. De spelers van ons waren eigenlijk niet direct in staat om de knop om te zetten, maar niet iedereen heeft eraan meegewerkt en dus zijn ze eruit gekomen dat de wedstrijd toch doorgespeeld moest worden. De huisarts vertelde mij net dat de knieschijf onder narcose weer teruggeduwd kon worden en als ie geluk heeft is er verder niets gebroken”.

Ondanks de mentale domper pakten de spelers van Aris het toch weer op en raakten niet verder achterop. Bij rus was het verschil dan ook niet verder opgelopen (31-43). In het derde kwart leek Aris de vlag definitief te strijken (38-55), maar als een duiveltje uit een doosje was daar ineens weer die razendsnelle George Marshall (foto). Met zes punten op rij wees hij zijn team naar een 12-0 run en leek het plots weer een wedstrijd te worden: 50-59. Maar dit had de nodige kracht gekost en het laatste kwart verliep dramatisch slecht voor het team van Aris coach Klaas Stoppels. Stoppels: “Dat kun je de jongens nu ook niet kwalijk nemen. Het is een fantastische groep en zoals ze zich in het derde kwart terug geknokt hebben in de wedstrijd kan je alleen maar respect voor hebben. De jongens gaan morgen weg en komen de 29ste weer terug en beginnen dan weer met trainen”. Begin januari staat direct alweer en druk programma voor Aris op het programma. Zeven januari de uitwedstrijd tegen Amsterdam een week later tegen Weert. Dan volgen Rotterdam en Leiden. Daar tussendoor moet er in januari ook nog twee keer tegen Amsterdam gespeeld worden voor de Landelijk Beker.

Kwartstanden: 15-26, 16-17, 19-16 en 11-19.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 december 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 61
Den Bosch 78
Terug naar overzicht