Aris Leeuwarden - Den Bosch

Seizoen voor Aris voorbij na verlies tegen Den Bosch

Aris Leeuwarden vocht donderdagavond in eigen Kalverdome tegen New Heroes Den Bosch voor haar laatste kans om deel te nemen aan de play-off wedstrijden. Aris verloor met 83-96.

De wil om te winnen was er bij de profbasketballers in de midweekse wedstrijd van Aris Leeuwarden tegen New Heroes Den Bosch wel. De kracht, en misschien ook wel het talent, ontbrak om de laatste strohalm voor play-off deelname te grijpen. Het team van het technisch duo Klaas Stoppels/Nanne Klompstra eindigde, met nog een uitwedstrijd tegen Amsterdam te gaan, teleurstellend als zevende.

In het eerste kwart konden de Friezen de Brabanders nog enigszins partij geven. Nederlands rebound specialist Craig O. wist het netje met twee afstandsbommen ook weer te vinden en na vijf minuten spelen was de stand met 10-10 gelijk. Een sterk spelende Stefan Wessels nam de zuiderlingen daarna bij de hand en leidde zijn team naar een kleine 17-19 voorsprong. In het tweede kwart werd al direct duidelijk dat er deze avond weinig te halen viel.

 Klaas Stoppels: “Het eerste kwart blijven wij goed bij en in het tweede kwart beginnen zij beter te draaien. Bij ons werd het allemaal wat moeilijker, veel domme turn-overs, dan slaan zij een gaatje en dan is Den Bosch een ploeg die dat niet meer weggeeft. Vijf zes turn-overs was dodelijk. Derde kwart geven zij nog een keer gas. Wij willen ook wel maar met een te smalle basis en das gewoon lastig. Zij gaan negen tien man diep en die luxe hebben wij niet”.

Met twee time-outs probeerde Stoppels zijn team op de rails te houden, maar het bleef een gevecht tegen de bierkaai. Nadat George Marshall bij Aris met een blessure even naar de kant verdween, dunkte Ralf de Pagter zijn team naar tien punten voorsprong en gaf daarmee de Leeuwarders de genadestoot. Ondanks verwoede pogingen van Nederlands beste schutter Jordan Gregory bleef dat verschil ook tot de rust op het scorebord staan: 33-43.

Na rust schoot Charles Mitchell (in de wedstrijd goed voor 22 pnt.) Den Bosch naar 35-51. Man off the match Stefan Wessels (goed voor 27 punten) nam daarna het stokje over en was er voor de Leeuwarders geen houden meer aan. Nadat de rookgordijnen waren opgetrokken moest er nog een kwart worden afgewerkt bij een achterstand van 50-72. New Heroes Den Bosch nam daarin gelukkig voor de Leeuwarders wat gas terug. De Friezen lieten daarin zien het netje ook wel degelijk te kunnen vinden, maar ondanks een driepuntbombardement (zes stuks) was de achterstand te groot voor een positief resultaat.

Speler Patrick Frimpong: “Eigenlijk hadden we top vier dit seizoen als doel gesteld. Wij worden zevende en dat is een deceptie en daar balen wij allemaal van. Ik kan het bijna niet onder woorden brengen hoe erg ik daar van baal. We hebben individueel hele goede spelers en dat het er niet allemaal uitkomt. Het zit er wel in maar het komt er niet uit. We hebben niet genoeg als team gespeeld, dat geld aanvallend en verdedigend. We hebben prima verdedigers, maar als je een team tegenover je hebt dat als team speelt moet je ook als team verdedigen. Dan moet iedereen op dezelfde golflengte zitten. Helpe-Helpe noemen wij dat en als je dat niet doet krijgen wij het heel zwaar en krijg je zoveel punten tegen”. Grote vraag daarnaast is: ‘is individuele klasse te weinig om een goed team te zijn? Frimpong: “In je eentje kan je geen wedstrijden winnen. Je kan individuele spelers kopen, maar je moet een structuur creëren waarin iedereen ook voor elkaar en structureel voor elkaar wil werken. Dat vertrouwen en geloof in elkaar dat moet je er inhameren. Met een kern van Nederlandse spelers, zie Den Bosch kern van Nederlandse spelers, als je Groningen ziet, kern van Nederlandse spelers, Zwolle kern van Nederlandse spelers, Rotterdam, kern van Nederlandse spelers. Dan heb je een structuur en een cultuur en daarop kun je bouwen en dat is heel belangrijk”.

Zaterdag wacht Aris Leeuwarden nog een uitwedstrijd om des keizers baard tegen Apollo Amsterdam. Patrick Frimpong: “Als professional moet je die gewoon spelen en er het beste van maken”. Met een glimlach: “De wil om te winnen is er altijd”.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 april 2017 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 83
Den Bosch 96
Terug naar overzicht