Aris Leeuwarden - Amsterdam

Teleurstellend verlies Aris tegen Amsterdam

Aris Leeuwarden ging zaterdagavond teleurstellend met 79-84 onderuit tegen Apollo Amsterdam.

De eerste drie competitiewedstrijden in eigen Kalverdome zorgde Aris Leeuwarden tot de laatste seconde voor het nodige spektakel. Weert en Rotterdam werden met het geringst mogelijk verschil verslagen en Leiden ging er met twee puntjes meer vandoor.

Zaterdagavond speelde het team van Aris coach Klaas Stoppels tegen Apollo Amsterdam. De bezoekers, onder leiding van coach Patrick Faydherbe, zijn de ploeg in vorm met drie overwinningen (Weert, New Heroes en ZZ Leiden) op rij. In voorbereiding op de competitie gingen de Amsterdammers er tegen de Leeuwarders met de winst vandoor. In tegenstelling tot ‘het nieuw’ Aris, bestaat het fundament bij Apollo dit seizoen uit zeven spelers die afgelopen seizoen ook voor de Amsterdammers uitkwamen.

Het was zaterdagavond in eigen Kalverdome, ondanks de kleine nederlaag, geen wedstrijd die nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Aris Coach Klaas Stoppels begon met een verrassende Starting Five. Dexter Hope en Patrick Frimpong mochten voor Meshack Lufile en George Marshall als eerste proberen voor Aris de kastanjes uit het voor te slepen. Stoppels: “We hadden wat personele problemen afgelopen week op de training. George (red. Marshall) was niet helemaal fit en Meshack (red. Lufile) die last van zijn rug heeft. Dat noodzaakte ons niet, maar vonden het goed om te kijken eens anders te starten, ook verrassend voor Amsterdam maar daar trokken zij zich niet zo veel van aan want zij liepen vrij vlot uit”.

Stoppels moest na ruim vier minuten spelen al in zijn eerste time-out vluchten op het moment dat Amsterdam op een 4-13 voorsprong stond. Man off the Match Aron Royé was de eerste minuten al goed voor 6 punten. Na de eindzoemer had Royé 28 punten achter zijn naam staan. Onder leiding van de in het veld gekomen Marshall en Lufile zette Aris de achtervolging in en via een 14-0 run kwam Aris op 18-13 voorsprong. Na tien minuten stond de teller op 23-20. In het tweede kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar de Leeuwarders konden niet voorkomen dat zij bij rust toch weer tegen aan achterstand aankeken; 40-45. De niet geheel fitte George Marshall leek met een 100% score van 17 punten daarvan weinig last te ondervinden, maar had duidelijk een mindere tweede helft. Na rust maakten de Starting Five bij Aris andermaal hun opwachting. Dexter Hope ging voorop in de strijd en binnen vijf minuten stond er weer een kleine (54-49) voorsprong op het bord. Het kruid was op dat moment verschoten en met nog een kwart voor de boeg was de stand 58-62 in Amsterdams voordeel. Deze achterstand konden de Leeuwarders niet meer goed maken. Reboundend kwam Aris tekort en de achterstand liep op naar een niet te overbruggen 10 punten. Een onsportieve fout van oud-Aris speler Hicham Kherrazi leverde slechts 2 punten op en de wedstrijd ging met 79-84 verloren. Craig O. mocht de wedstrijd afsluiten met een dunkje, maar was duidelijk niet tevreden. Craig O.: “Heel belangrijke punten die wij weggeven. Ten eerste de rebounds en we speelden heel slordig, ik miste een beetje vechtlust. Ik neem het mijzelf ook kwalijk dat ik in de rebound niet iets meer heb kunnen doen”. Op de vraag waar het echt misging: “executie van de play. We waren individuele eilandjes. We waren niet het team wat wij normaal waren zoals tegen Den Bosch. Als team moeten wij het oplossen”.

Kwartstanden: 25-20, 17-25, 18-17, 21-22.

Volgende week zaterdag speelt Aris een uitwedstrijd tegen het nog puntloze BSW Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 november 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 79
Amsterdam 84
Terug naar overzicht