Aris Leeuwarden - Amsterdam (oefen)

Aris Leeuwarden laat overwinning tegen Amsterdam glippen

De basketballers van Aris Leeuwarden presenteerden zich zondagmiddag voor de eerste keer aan het Leeuwarder publiek. Als opwarmertje voor de competitiewedstrijd van volgende week zaterdag tegen BSW Weert gaven de Leeuwarders een ruime voorsprong (47-35) tegen Amsterdam uit handen en verloren met 74-79.

Behalve Eric Peutz waren alle spelers van Aris inzetbaar en kregen de nodige speelminuten. Na aan beide kanten een rommelig eerste kwart (17-17), kwam het team van Aris coach Klaas Stoppels langzaam beter in zijn spel. Van afstand schoten de Leeuwarders met scherp (Jordan Gregory (2) en George Marshall (1) en bij de Amsterdammers was Sergio Randamie moeilijk af te stoppen. In het tweede kwart liet Aris speler Jordan Gregory zien een prima opvolger te kunnen worden van DBL-topschutter van het afgelopen seizoen; Javier Duren. Nadat Gregory de toon in het tweede kwart had gezet, stond plots de van Zwolle teruggekeerde Craig O. op en nam zijn team met drie afstandsbommen op rij bij de hand. Craig O. was met totaal 26 wedstrijd pnt. Man off the Match. Bij rust was er voor de Leeuwarders een kleine, maar verdiende voorsprong; 40-35. Stoppels: “ze waren wat 'sjakie en nerveus' want we wilden wat laten zien voor het thuispubliek. Later werd het wel beter”.

Met een 7-0 run leek Aris na rust het verschil (47-35) te maken en de overwinning veilig te stellen. Dimeo van der Horst antwoorde met een drietje en na onnodig balverlies schoten de Amsterdammers zich weer terug in de wedstrijd (56-53) met nog een kwart te gaan.

Met een spetterende dunk presenteerde de Canadees Meshack Lufile (zijn eerste wedstrijdpunt) zich ook even aan het Leeuwarder publiek en leek Aris de draad weer op te pakken. Leroy Peterson deed met twee afstandsbommen ook even van zich spreken, maar die werden direct door Aron Royé en Joel Brandt gerepareerd. Brandt mocht aanleggen en schoot de Amsterdammers naast de Leeuwarders (67-67) met nog drie minuten te gaan. Van der Horst (2), Van Schaik (2) en vier benutte vrije worpen van andermaal Van der Horst bezorgden de Mokumers de 74-79 overwinning. Twee scores van topscoorder Craig O. konden daar geen verandering meer in brengen.

Coach Klaas Stoppels keek met gemengde gevoelens terug op de eerste thuiswedstrijd: “We hadden dolgraag deze wedstrijd willen winnen. Als je kijkt naar de progressie die we laten zien en als je kijkt naar wat wij vorige week hebben laten zien zijn we al een stuk verder. Daar was het ons eigenlijk om te doen. Derde kwart vond ik sterk. In het vierde kwart zie je dat het nog aan automatisme ontbeert en dat een aantal jongens nog niet helemaal fit zijn. Al met al ben ik niet ontevreden maar sta hier nu wel met gemengde gevoelens”.

Kwartstanden: 17-17, 23-18, 16-18, 18-26.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 oktober 2016 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 74
Amsterdam 79
Terug naar overzicht