Aris Leeuwarden - Amsterdam

Aris en Amsterdam houden Open Huis in bekerwedstrijd

 

In een doelpuntrijke wedstrijd nam Apollo Amsterdam woensdagavond in de kwartfinale van de landelijke beker revanche op de competitienederlaag van afgelopen zaterdag tegen Aris Leeuwarden .

 

In deze open wedstrijd was de eindstand 87-89. Waar de schutters hun werk prima deden, verzaakten de spelers van Aris in de verdediging. Aris coach Klaas Stoppels: ”We hebben het verdedigend heel slecht gedaan. Zij (red.: Amsterdam) schieten 89 keer en pakken 23 aanvallende rebounds. Een belachelijk aantal”.

Aris kwam woensdagavond moeilijk op gang met slechts vier puntjes (4-12) in de eerste vijf minuten. Door o.a. twee drietjes van Denton Koon pareerde hij het driepuntengeweld nog enigszins van de Amsterdammers Royé, Kherazzi en Van der Horst (2) in de eerste tien minuten (18-22). Amsterdam was maar met acht spelers naar Leeuwarden gekomen en zag ook Kherazzi al na acht minuten met een blessure het veld ruimen.

 

Amsterdam coach Patrick Faijdherbe voor de wedstrijd: “We hebben een paar jonge jongens thuisgelaten en Gian Slagter heeft afgelopen zaterdag een blessure opgelopen, een hamstringblessure”. Over de wedstrijd: ”De jongens willen winnen en ik ben een coach die altijd wil winnen en coach ook om te winnen. Maar verder komen in de beker is voor mij niet zo interessant. Als wij vandaag verliezen ben ik niet zo gefrustreerd als afgelopen zaterdag”.

 

Met name in de tweede tien minuten werd aan beide kanten Open-Huis gehouden. De schutters mochten ongestoord hun kunnen tonen en de bommetjes vielen als rijpe appels binnen. De halfgevulde tribunes konden daarnaast genieten van een paar ‘Blocks onder de borden. De spelers zochten de kleedkamers op bij een ruststand van 48-48.

 

Na rust was het vooral Dimeo van der Horst, hij speelde de volle veertig minuten, die voor Amsterdam de lijnen uitzette en scorend de kar trok. In de wedstrijd was de Amsterdammer goed voor twintig punten, maar moest het in totale aantal wedstrijdpunten afleggen tegen Aris speler Jordan Gregory met achtentwintig punten. Met zes tegen drie rebounds overtroefde hij de Leeuwarder topschutter weer ruim.

 

In het laatste kwart konden beide ploegen moeilijk los van elkaar komen. Een gelijke stand was misschien wel het meest eerlijke geweest in dit doelpuntrijke festival, maar uiteindelijk trok Amsterdam aan het langste eind. Jordan Gregory zag een laatste driepuntpoging op de ring uiteenspatten. Aris verloor met 87-89 en mag zich opmaken voor de competitiewedstrijd van a.s. zaterdag in eigen huis tegen BSW Weert.

 

Klaas Stoppels tot slot: “De beker winnen is de kortste weg naar Europa. Iedere wedstrijd is belangrijk en de beker is voor ons ook belangrijk. Maar uiteraard speelt de competitie voor ons net een iets groter belang. We wilden dolgraag winnen, maar als ik moet kiezen dan liever zaterdag. Maar begrijp me goed, als we in Amsterdam (red.: de returndatum is nog niet vastgesteld) kunnen winnen dan winnen we daar en willen echt wel een ronde verder komen. Maar zaterdag is een must. We staan weer met beide benen op de grond en weten dat wij geen moment mogen verslappen”.

Kwartstanden: 18-22, 30-26, 26-23, 13-18.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 januari 2017 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2016-2017
Aris Leeuwarden 87
Amsterdam 89
Terug naar overzicht