Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden in beker uitgeschakeld

Aris Leeuwarden verloor in een open treffen (87-89) de eerste bekerwedstrijd in eigen huis van Apollo Amsterdam. Ook in de uitwedstrijd deed het Aris-team zich veel te kort. Na een slechte start, en na winst van drie van de vier kwarten, verloor Aris ook nu weer met grote cijfers; 98-89.

Om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd moest Aris dinsdagavond in Amsterdam met minimaal drie punten verschil winnen. Inzet voor beide teams was een plaats in de halve eindstrijd van het NBB-bekertoernooi tegen Donar Groningen. Groningen schakelde in een tweeluik ZZ Leiden uit.

De Amsterdammers openden sterk met een 11-0 run. Voor Aris was het schutter Jordan Gregory die na 3 minuut 20 het deksel op de basket bij de Mokumers voor de eerste maal verwijderde. De Leeuwarders misten in de beginfase duidelijk de precisie en bij een 22-5 achterstand na ruim zes minuten spelen, vluchtte Aris coach Klaas Stoppels in een time-out. Apollo bleef echter uit alle hoeken (en grote gaten) raakschieten. Een in het eerste kwart onmachtig Aris keek al na tien minuten spelen tegen, wat later bleek, een niet meer te overbruggen 15-35 achterstand aan.

Ook in het tweede kwart konden de schutters bij Amsterdam zich in het begin ongestoord uitleven en bleef het voor de Amsterdammers prijsschieten. Na bijna vijf minuten spelen passeerden de Amsterdammers de vijftig punten, terwijl de Leeuwarders op slechts de helft bleven staan. Na een sterk eerste kwart begonnen de Amsterdammers daarna ook te schutteren en mocht Aris het tweede kwart alsnog winnend afsluiten; 19-20. Beide teams gingen rusten bij een 54-35 stand voor Apollo Amsterdam.

Na rust namen bij Aris de twee schutters Jordan Gregory en George Marshall het voortouw gesteund door Meshack Lufile en Denton Koon. Samen brachten zij de achterstand binnen een paar minuten terug naar 60-47. Twee afstandsbommen en een lay-upje later stond er weer 68-49 op het scorebord. Voor het bereiken van de halve finale NBB-beker moesten de Leeuwarder basketballers daarna bij een achterstand van 78-61 twintig punten goedmaken voor een plek in de volgende ronde.

Het laatste kwart mochten beide teams zich van afstand nog even volledig uitleven. Bij Aris waren o.a. Dexter Hope en Jordan Gregory (in de wedstrijd goed voor 32 punten) daarbij trefzeker en de achterstand werd met nog vier minuten te spelen teruggebracht 88-77. De tijd om de wedstrijd in zijn geheel te laten kantelen kreeg het team echter niet meer. Een drietje van de 19-jarige Amsterdammer Mack Bruining zette een 98-89 eindstand op het scorebord.

Kwartstanden: 35-15, 19-20, 24-26, 20-28.

Na een slecht begin van de wedstrijd, is het bekeravontuur voor het technisch duo Klaas Stoppels/ Nanne Klompstra voorbij en mag het zich nu volledig richten op de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is a.s. zaterdag. In een dan ongetwijfeld kolkend Kalverdijkje is dan de kraker tegen de gedoodverfd DBL-kampioen Donar Groningen.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 februari 2017 20:30
Locatie : Apollohal
Seizoen : 2016-2017
Amsterdam 98
Aris Leeuwarden 89
Terug naar overzicht