Amsterdam - Aris Leeuwarden

Aris sluit seizoen af met zege op Amsterdam

Aris Leeuwarden verloor afgelopen donderdag tegen Den Bosch en werd daarmee uitgeschakeld voor deelname aan de play-of wedstrijden. Het seizoen werd zaterdagavond afgesloten met de uitwedstrijd ‘om des keizers baard’ tegen Apollo Amsterdam.

Samen met Apollo Amsterdam was Aris Leeuwarden de laatste competitiewedstrijden in hevig gevecht gewikkeld voor die laatste- en felbegeerde play-off plaats. Amsterdam won die strijd met verve. Grote vraag vooraf bij de Leeuwarders zaterdag was: ‘Is het team van het technisch duo Klaas Stoppels/Nanne Klompstra van Aris nog voldoende gemotiveerd om er na deze zware teleurstelling iets van te maken’.

Aris sloot het seizoen in ieder geval in (blessure)stijl af. De Friezen moesten het in deze laatste wedstrijd doen zonder de twee geblesseerden Denton Koon en George Marshall. Beiden liepen afgelopen donderdag een enkelblessure op.

Na de opening van Amsterdam antwoorde (dirigent)Dexter Hope met een bom (in het eerste kwart goed voor acht pnt.) hoopvol voor de Leeuwarders. Maar ook Hope kon in de beginfase niet op tegen de scoringsdrift van maar liefst zes verschillende Amsterdammers. Het eerste kwart werd dan ook afgesloten met 21-15 achterstand.

In het tweede kwart opende Dexter Hope wederom met een verre bom. Het was tevens in de eerste 4 ½ minuut het enige wapenfeit bij de Friezen waarna Stoppels zijn spelers naar de kant riep. Craig O. beloonde deze onderbreking met een fraai dunkje waarna een rommelige fase volgde. Met zes punten van Torben Tönjann, onderbroken door een lay-upje van Dexter Hope, gingen beide teams rusten bij een magere 31-30 stand. Bij de Leeuwarders was wachten op de dadendrang van Nederlands topschutter Jordan Gregory die verrassend genoeg in de eerste helft nog maar op twee (jump)puntjes stond.

Direct na rust verdubbelde Gregory zijn totaal en zette Aris daarmee op voorsprong die teniet werd gedaan door een afstandsbom van Randamie. Het bleef lang een puntje-puntje wedstrijd waarbij beide teams om en om op een kleine voorsprong kwamen. Met nog een kwart te gaan waren er nog alle mogelijkheden voor beide teams bij een stand van 50-47 in het voordeel van Amsterdam.

Wie anders dan een prima acterende Dexter Hope zette Aris met een drietje op voorsprong, waarna Jordan Gregory de juiste richting ook begon te vinden. Meshack Lufile melde zich ook steeds meer aan het front en Aris nam met een dunk van Lufile 10 punten voorsprong (57-67). Jordan Gregory was inmiddels ook weer hot en knalde direct daarna zijn 17e punt binnen. Aris liet deze voorsprong niet meer uit handen glippen en won met 70-80.

De 18-jarige junior Bas de Jong werd door Aris coach Klaas Stoppels beloond voor zijn positieve bijdrage dit seizoen en mocht de laatste minuut mede het zoet der overwinning smaken. Drie keer van Apollo Amsterdam winnen en toch de (play-off) eer aan de Mokumers laten strooit extra zout in de wonden.

Meshack Lufile reist maandag naar Canada terug met de trofee ‘Man off the Match’ (18 punten) in de reiskoffer. Maandag reizen er nog twee Amerikanen terug naar Amerika. Woensdag vertrekt dan de vierde.

Kwartstanden: 21-15, 10-15, 19-17, 20-33.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 april 2017 20:00
Locatie : Apollohal
Seizoen : 2016-2017
Amsterdam 70
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht