Zwolle - Aris Leeuwarden

Geen stunt tegen koploper

Aris bleef zondagmiddag lange tijd in het spoor van Zwolle, maar kon aan het eind het gaatje niet dichten. Zonder Joe O’Shea, maar wel weer met Tom Aarts in de gelederen verloor het team met 90-75 van de op dit moment ongenaakbare koploper.

Coach Michael Schuurs begon voor het eerst met Enzo Swart in de basis. De jonge Leeuwarder shooting guard beloonde de coach gelijk voor het gestelde vertrouwen en knalde in de eerste minuut een driepunter binnen. Het was de aftrap voor een prima eerste kwart van Aris, want het team nam brutaal een voorsprong. Zwolle had duidelijk moeite met de Leeuwarder dadendrang en keek dus ook na tien minuten tegen een 15-23 achterstand aan.

De correctie kwam in het tweede kwart. De koploper schakelde een tandje bij en met name Jessey Voorn deed de Leeuwarder verdediging zeer. Zwolle schoot van alle standen raak, terwijl Aris moeite had met de stevige verdediging van de gastheren. Een 23-3 run zorgde voor 38-26, maar Aris kwam de klap weer te boven en een driepunter van Swart in het rustsignaal zorgde voor een overzichtelijke achterstand (42-35).

De achterstand bleef de hele tweede helft schommelen tussen de vijf en dertien punten en dus bleef er lang kans op een sensatie. Javier Duren, Nigel van Oostrum, Jan van der Kooy en Leroy Peterson schoten van ver raak, Quincy Treffers, Josiah Heath en Ali Fraser deden dit inside. Het was echter niet genoeg. Elke aanval op de score werd beantwoord door Zwolle. Bij 63-58 was er nog een kans op meer, maar een nieuwe demarrage zette het verschil weer op tien punten.

Vijf minuten voor tijd ging heel langzaam het lampje uit en kon je zien dat de winst er helaas niet meer in zat. Aris bleef desalniettemin knokken, maar bleef op gepaste afstand.

Op vijf slechte minuten na in het tweede kwart een prima wedstrijd en dus een nederlaag waar verder op gebouwd kan worden. Met Den Bosch uit, Groningen thuis en Leiden uit voor de boeg speelt Aris in drie weken tegen de hele top 4 en dus een loodzwaar programma. Daarna staan directe concurrenten Rotterdam, Amsterdam en Weert weer op het programma.

Met zes winst en acht verliespartijen staat Aris op exact de helft van de competitie op een keurig nette vijfde plaats. Precies op schema voor het doel “the best of the rest” zoals Schuurs het na afloop tijdens de persconferentie aangaf. Zaterdag rijdt de bus naar Den Bosch, de dinsdag daarna speelt Aris de belangrijke kwartfinale wedstrijd beker in Katwijk tegen Grasshoppers. Zaterdags er na ontvangt Aris Groningen voor de derby. Een vol programma, maar met veel uitdaging.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 januari 2016 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2015-2016
Zwolle 90
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht