Weert - Aris Leeuwarden

Aris wint na sterke 2e helft

18 minuten en 30 seconden lang bombardeerde Weert de basket van Aris Leeuwarden met driepunters. Maar liefst tien kreeg Aris om de oren. Daarna was het voorbij. Aris plaatste een 0-19 run en verzekerde zich vlak na rust al van de overwinning. Een belangrijke zege want het hierdoor houdt het aansluiting met de middenmoot. Uiteindelijk werd het 69-84.

Aris speelde zonder Tom Aarts, die met een liesblessure uitgeschakeld was. Hierdoor miste hij de tweestrijd met zijn broer Roel Aarts, die bij Weert speelt. De driepunters vlogen Aris in de beginfase gelijk al om de oren. Drie op rij zorgden voor een 9-4 achterstand en Aris moest al snel in de achtervolging. Daar waar Weert in de eerste helft van buiten domineerde, domineerde Aris van binnen. Weert schoot in de eerste helft maar liefst 22 keer van driepuntsland en maakte er 10. Aris schoot in de hele wedstrijd maar 11 driepunters (waarvan drie raak).

Aris was dus met name efficiënt van dichtbij met Josiah Heath (17), Ali Fraser (16) en Quincy Treffers (9) als inside afmakers tegen een hoog percentage (65%). Daardoor ontstond er een aparte wedstrijd in de eerste helft. Weert scoorde van buiten, Aris bleef bij via scores in de bucket. Resultaat: een aantrekkelijk schouwspel, met scores die heen en weer vlogen. 

You live by the shot, you die by the shot, een bekende uitdrukking in de basketbalwereld. Bij 45-35, waarvan 30 punten uit driepunters, stokte de Weerter aanval volledig en kreeg Aris vat op de gastheren. Javier Duren, aan het eind topscorer met 22 punten, gooide er in de laatste anderhalve minuut nog zeven punten in, waardoor de achterstand bij rust te overzien was (45-42).

Aris kwam daarna sterk uit de kleedkamer, had de verdediging verder aangescherpt en hield Weert zes minuten lang van het scoren af. Het produceerde een 12-0 run met fast break scores van o.a. Joe O’Shea en Nigel van Oostrum en besliste daar feitelijk de wedstrijd (45-54). Weert antwoordde nog wel eenmaal (met uiteraard een driepunter, 48-54), maar Aris had vanaf dat moment de controle in handen. Pakte een voorsprong dat schommelde tussen de zes en tien punten en bleef die koesteren.

Natuurlijk moet de wedstrijd dan nog wel geconcentreerd uitgespeeld worden en dat deed Aris prima. Het hield Weert inde tweede helft op slechts 24 punten. Pas in de laatste minuten besliste Aris definitief de wedstrijd en was de tweede fraaie zege een feit (69-84).

Zaterdag krijgt Aris koploper Zwolle op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 november 2015 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2015-2016
Weert 69
Aris Leeuwarden 84
Terug naar overzicht