Weert - Aris Leeuwarden

Aris pakt belangrijke punten

Aris Leeuwarden boekte gisteravond een belangrijke uitzege in Weert. De Limburgers werden in eigen huis met 61-80 verslagen. Door de winst werd de aansluiting bij de concurrentie weer gevonden en kan de eindstrijd om de play-offs beginnen.

Na een paar roerige weken was een zege in Weert het beste medicijn. Na de twee dure en onnodige nederlagen tegen Amsterdam en Rotterdam was Aris onder de streep beland en alle punten in deze fase van de competitie zijn duur. Het nieuwe coachduo Klaas Stoppels en Nanne Klompstra had het team goed voorbereid en dat was bij de start gelijk te merken.

Aris startte scherp, kwam snel op voorsprong en gaf deze de hele wedstrijd niet meer uit handen. Het tempo was hoog, er werd gespeeld met lef en Aris heerste in de rebound. Ali Fraser startte sterk met 9 van de eerste 18 punten en na het eerste kwart was het verschil zeven punten (16-23). Het tweede kwart werd de voorsprong eenvoudig uitgebreid, hoewel de laatste minuten voor rust slordig waren. De voorsprong was echter ruim (31-42).

Josiah Heath heerste inside en werd uiteindelijk topscorer met 21 punten. In de eerste helft had Aris een gigantisch reboundoverwicht. Het plukte 32 rebounds van de borden, Weert pakte er slechts 13.

Toen na rust ook Javier Duren zich met scoren ging bemoeien, vloog het verschil omhoog. Het verschil liep op tot ruim 20 punten en al snel werd duidelijk dat de winst binnen was. Nigel van Oostrum had de Belgische topschutter Thomas Dreesen onder controle. Dreesen scoorde tot en met het derde kwart slechts twee punten en werd prima uit de wedstrijd gehouden door van Oostrum. Daarmee was de gevaarlijkste angel van Weert geneutraliseerd.

Opvallend was dat beide pointguards van Aris (Duren en van Oostrum) de meeste rebounds pakten. Duren eindigde zelfs met een double double (14 punten en 15 rebounds), Van Oostrum plukte 12 ballen van het bord. In totaal had Aris maar liefst 55 rebounds.

Het vierde kwart was voor de statistieken. Weert drong nog wel aan, maar Aris bleef eenvoudig overeind en boekte zo een belangrijke winst.

Met nog vijf thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden voor de boeg gaat Aris de beslissende fase van de competitie in. Voorlopig staat nu eerst de top 4 weer op het programma, waarbij Aris drie keer thuis op rij speelt. Zwolle is daarbij de eerste. Zij komen zaterdag naar Leeuwarden. Het wordt tijd dat het weer gaat spoken in het Kalverdijkje. Het belooft een drukke avond te worden, maar er zijn nog voldoende kaarten te koop. Wees er bij!

Wedstrijd informatie

Datum : 01 maart 2016 20:00
Locatie : Weert
Seizoen : 2015-2016
Weert 61
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht