Rotterdam - Aris Leeuwarden

Onmacht in de aanval

Aris Leeuwarden verloor zaterdag kansloos in Rotterdam (74-56). Slechts 1 kwart speelde het behoorlijk, de andere drie waren niet goed. Vooral aanvallend was het onmachtig. Geen open schoten, slordig spel.

Aanvallend loopt het nog niet bij Aris. Het komt maar niet in de flow, de aanval oogt stug en het is moeilijk om open spelers te vinden. Met name Joe O’Shea heeft het hier lastig mee. De schutter wordt weinig vrij gespeeld of niet aangespeeld als hij wel helemaal open staat.

Tegen Rotterdam waren er bij voorbaat bast wel kansen om te winnen, maar dan moet er zeker beter gespeeld worden. Aris kwam in de beginfase niet tot scoren, wat leidde tot een schamele 9 punten na het eerste kwart. Het tweede kwart was beter. Aris kwam terug, zelfs enkele keren tot 1 punt, maar het verzuimde om er een echte wedstrijd van te maken. Elke keer als Rotterdam kwetsbaar leek, had Aris weer slordig balverlies, hetgeen leidde tot makkelijke scores voor Rotterdam.

Typerend was vlak voor rust. Bij 32-29 en balbezit verloor Aris op kinderlijke wijze de bal, waarna Rotterdam in de zoemer een open driepunter kreeg. Geen 32-31 bij rust, maar 35-29.

Na rust werd het niet beter. Wat er elke week in de thee zit bij Aris is onduidelijk, maar iedere wedstrijd komt het uitermate slecht uit de kleedkamer. Ook dit keer. In plaats van aanklampen werd het afhaken. Rotterdam vergrootte de voorsprong en Aris kwam niet meer dichtbij. Met 1 uit 16 driepunters mag je ook geen aanspraak maken op een zege.

Uiteindelijk werd het 74-58 en is er nog veel werk aan de winkel. Volgende week gaat de bus naar Weert, dat nog puntloos is.

Wedstrijd informatie

Datum : 31 oktober 2015 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2015-2016
Rotterdam 74
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht