Rotterdam - Aris Leeuwarden

Weer dat laatste kwart.....

Voor de tweede maal op rij verspeelde Aris in het laatste kwart een grote voorsprong tegen een directe play-off concurrent. Na een zeer sterke eerste helft verloor Aris alsnog in Rotterdam met 85-81 en lijken de play-offs voorlopig ver weg.

Na de zure nederlaag tegen Amsterdam, waar het breekpunt het moment van wegsturen van Joe O’Shea met twee onsportieve fouten was, kon Aris in Rotterdam weer veel goed maken. Aris moest het stellen zonder coach Michael Schuurs, die ziek in Leeuwarden achter bleef. Hij werd vervangen door Klaas Stoppels, de coach van het DTL-team van BV Leeuwarden en assistent Nanne Klompstra.

Stoppels  kon beschikken over een fitte selectie, Rotterdam had diverse blessures. De start was veelbelovend. Het tempo lag vanaf de start hoog en Aris speelde brutaal. Nam snel via Ali Fraser en Josiah Heath een 0-7 voorsprong en speelde een prima eerste kwart, waarin de snel verkregen voorsprong gekoesterd werd (18-26).

In het tweede kwart bleef Aris de bovenliggende partij, het scoorde zowel van binnen als buiten erg makkelijk en had verdedigend de controle over het sterke inside duo van Rotterdam. Bij rust stond er een zeer verdiende 35-51 op het scorebord.

Na rust werd het anders. Rotterdam kwam agressiever uit de kleedkamer, zette meer druk op de guards en speelde op het randje. Een snelle 7-0 run bracht het verschil op een punt of tien en daar bleef het hangen. Het spel van Rotterdam leidde tot veel fouten en via de vrije worplijn bleef Aris aan de goede kant van de score (54-64).

In het laatste kwart ging het mis. De druk bleef hoog en Aris kwam niet meer inside. Snel kwam Rotterdam langszij, maar ging er niet op en over. Aris klampte weer aan en de laatste minuten moest de beslissing brengen. De foutenlast lag bij beide teams, maar bij Aris gingen de eerste spelers met vijf fouten naar de kant. O’Shea ging als eerste naar de kant, twee minuten voor tijd gevolgd door Javier Duren (topscorer met 24 punten), die op een cruciaal moment een technische fout kreeg wegens praten (zijn vijfde fout).

Het werd de beslissing. De angel was er uit, Aris miste drie hele dure vrije worpen, Rotterdam had het momentum en besliste de wedstrijd vanaf de vrije worplijn (85-81). Opnieuw een hele dure nederlaag, Aris blijft op de zevende plaats staan, met twee punten achterstand op Amsterdam en Rotterdam en een wedstrijd meer. Dinsdag 1 maart vervolgt Aris met een uitwedstrijd in Weert. Een must win om aansluiting te vinden.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 februari 2016 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2015-2016
Rotterdam 85
Aris Leeuwarden 81
Terug naar overzicht