Red Giants - Aris Leeuwarden (beker)

Aris naar kwartfinale beker

Aris Leeuwarden behaalde vanavond een zwaarbevochten 75 - 85 zege op Red Giants en plaatste zich hiermee voor de kwartfinale van de beker. Aris had een moeizame en koude start, maar herstelde in de tweede helft, waar het snel op voorsprong kwam. Die werd gekoesterd tot het eind.

Het gat tussen de Promotiedivisie en Eredivisie wordt per jaar kleiner en het zou mooi zijn als de top van de Promotiedivisie zich zou aansluiten bij de Eredivisie, die zo graag het aantal teams wil uitbreiden. Grasshoppers, de nummer 4, schakelde enkele weken geleden al Rotterdam uit en ook Aris had zich al voorbereid op een zware wedstrijd in Meppel tegen Red Giants, de nummer 2. Morgen speelt Den Bosch nog tegen koploper Binnenland, ze zijn gewaarschuwd.

Daarbij moest coach Michael Schuurs ook vanavond spelen zonder zijn sterkmaker Joe O’Shea, dit seizoen met name het verdedigende cement tussen de stenen. De Amerikaan kampt met de naweeën van een hersenschudding en het is nog onzeker wanneer hij terug is. Het was dus aan de jonge garde van Aris om de nestors van Red Giants te bestrijden. Bij Red Giants veel eredivisie-ervaring met o.a. Arno Bunnig, Rein van der Kamp, Alexander de Sa, Jesper Jobse en Bas Rozendaal.

Dan moet je scherp beginnen en dat gebeurde dus niet. Schuurs had er nog zo op gehamerd, maar de start was koud. Red Giants nam zelfs een maximale voorsprong van 11 punten (33-22) en vooral Jobse was “hot”, de forward had al 24 punten bij rust. Hij bleef trouwens de hele wedstrijd een plaag voor de Leeuwarder defensie met 41 punten. Aris gooide aan het eind van het tweede kwart het tempo omhoog en beperkte de schade bij rust (42-39), waarbij Ali Fraser en Josiah Heath op dat moment bij Aris in de dubbele cijfers stonden.

Na rust kwam Aris snel langszij (45-45) en op voorsprong (47-49). Deze werd gekoesterd tot het eind. Fraser (topscorer met 25 punten) en Heath kregen vooral ondersteuning van Javier Duren en Jan van der Kooij en liepen in de slotfase heel langzaam puntje voor puntje weg van de gastheren. Twee minuten voor het eind was de wedstrijd zo goed als beslist en kwam Aris in de laatste minuten niet meer in gevaar.

Grasshoppers is in de kwartfinale nu de volgende tegenstander. Op 6 februari speelt Aris in Katwijk de eerste wedstrijd. Wint Aris deze, dan volgt er geen return meer en is Aris geplaatst voor de halve finale. Verliest Aris, dan speelt het in de midweek daarna zijn thuiswedstrijd.

Zondag wordt de competitie vervolgd. Om 14.00 uur speelt Aris dan in Zwolle tegen koploper Landstede Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 30 januari, dan komt Groningen op bezoek.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 januari 2016 20:00
Locatie : Meppel
Seizoen : 2015-2016
Red Giants 75
Aris Leeuwarden 85
Terug naar overzicht