Leuven - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris derde in Luxemburg

Aris Leeuwarden verloor gisteravond de afsluitende wedstrijd in Luxemburg tegen Leuven, dat net als Antwerp Giants, uitkomt inde Belgische Eredivisie. Het werd met name in het eerste kwart overrompeld door het fysiek van de tegenstander. Daarna ontspon zich een stevige wedstrijd, die het aanzien meer dan waard was. Aris knokte zich terug, maar moest Leuven in de laatste minuten toch laten gaan (73-50).

Het was een zwaar voorbereidingsweekend voor het team van Michael Schuurs. Nog maar een dikke week in voorbereiding en dan drie zware wedstrijden in drie dagen tegen tegenstanders die al tegen de competitiestart aanzitten. Onder die teams twee sterke Belgische teams, die op dit moment gewoon nog een maatje te groot zijn. Een leerzaam weekend ook, want Aris moest elke wedstrijd tot het gaatje gaan tegen tegenstanders die groter, sterker en meer ervaren waren.

Het team deed dit met verve. Er zit veel wilskracht in het team en zeker verdedigend was Schuurs zeer tevreden. Het team werkt als een paard en vocht voor elke centimeter. Aanvallend was het nog zoeken naar de balans en kon je zien dat Aris pas sinds 1 dag volledig had getraind. De patronen lopen nog wat stroef, maar dat is een kwestie van tijd.

Na de nederlaag tegen Antwerp en de winst op Steinsel was de laatste wedstrijd tegen Leuven bepalend voor de 2e of 3eplaats. Leuven overrompelde Aris in het eerste kwart (23-6), daarna schakelde ook Aris een tandje fysiek er bij en werd het een echte strijd. Aris kwam nog in de buurt, maar in de laatste minuten werd toch nog het verschil in Belgisch voordeel gemaakt.

Het komend weekend blijft Aris in de eigen regio. Zaterdag speelt het in het eigen Kalverdijkje tegen Essen (20.00 uur, toegang gratis), zondag gaat het naar Heerenveen, waar het uitkomt tegen Rasta Vechta. Beide tegenstanders komen uit de Pro A in Duitsland, een sterke competitie. Twee mooie momenten voor de eigen fans om kennis te maken met het team!

Wedstrijd informatie

Datum : 13 september 2015 13:00
Locatie :
Seizoen : 2015-2016
Leuven 73
Aris Leeuwarden 50
Terug naar overzicht