Leiden - Aris Leeuwarden

Ingecalculeerde nederlaag in Leiden

Een week eerder plaatste Aris zich op 5 kilometer afstand van Leiden in Katwijk voor de halve finale beker. De jeugd kreeg daar veel speeltijd en speelden prima. Vanavond tegen de nummer 2 van de competitie, Leiden, was het toch een heel andere zaak. Sneller, harder, effectiever en een stap hoger qua handlingsniveau. Aris komt op dit moment tekort voor de Top 4 en concentreert zich op de komende weken. In Leiden verloor het met 84-54.

Michael Schuurs hield Joe O’Shea nog aan de kant. De schutter traint al wel weer, maar werd nog gespaard. Daardoor komt er erg veel druk op het jonge team. Zeker in de zware serie uitwedstrijden tegen Top 4 teams. Goed voor het leerproces en de toekomst, maar onvoldoende om te verrassen in Leiden. Het zijn gelukkig ook niet de wedstrijden die gewonnen hoeven te worden.

Na vanavond krijgt Aris een serie wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten Amsterdam, Rotterdam en Weert. Daarnaast speelt het de dubbel voor de beker tegen Den Bosch. Veel belangrijker dan de wedstrijd in Leiden. Over die wedstrijd kunnen we heel kort zijn. Die was niet goed, slecht zelfs. Van twee kanten. Vanaf de start was het al duidelijk dat het verschil te groot was.

Geen moment kon Aris aanspraak maken op een verrassing. Te weinig baltempo, te veel balverlies, dat genadeloos werd afgestraft. Knop omdraaien en kijken naar de toekomst. Dat is waar Aris zich nu op moet concentreren. Het hoort bij het ontwikkelingsproces waar Aris in zit.

De twee meest belangrijkste thuiswedstrijden van het seizoen komen er nu aan. Op zaterdag 13 februari ontvangt Aris Amsterdam. Met een zege zal Aris een megastap maken naar de play-offs. Vier dagen later komt Den Bosch op woensdag naar het Kalverdijkje voor de heenwedstrijd van de halve finale beker. Twee wedstrijden waar Aris alle steun kan gebruiken. Zet deze data dus alvast in de agenda!

Wedstrijd informatie

Datum : 04 februari 2016 20:00
Locatie : Vijfmei Hal
Seizoen : 2015-2016
Leiden 84
Aris Leeuwarden 54
Terug naar overzicht