Groningen - Aris Leeuwarden

Ideale heelmeester voor topteams

Voor de derde keer binnen een paar weken bleek Aris Leeuwarden weer de ideale heelmeester voor topteams in nood. Groningen won in hoogstwaarschijnlijk de slechtste derby van de afgelopen 12 jaar met 76-45 van Aris, dat energieloos en zonder enig zelfvertrouwen speelde.

Enkele weken geleden verloor Aris kansloos in Den Bosch, dat toen in een slechte fase zat en onder andere van Aris verloor in het Kalverdijkje. Daardoor kwam het Bossche lek boven. Vorige week dinsdag kwam Leiden met knikkende knieën naar Leeuwarden, nadat het beide Amerikanen had weggestuurd en ook nog moest spelen zonder center Thomas Koenis. Het werd opnieuw een dikke nederlaag voor Aris en opgeluchte gezichten in Leiden.

En ook donderdagavond lagen er kansen. Groningen is ook niet in goede doen, stuurde deze week Ken Brown weg en het team van Erik Braal is ook nog zoekende naar balans. Maar ook hier bleek Aris de ideale tegenstander, het speelde zwaar onder niveau. Voorlopig lijken dit soort teams dus gewoon een maatje te groot en moet Aris zich concentreren op de strijd om de vijfde en zesde plaats met Rotterdam en Amsterdam.

In Martiniplaza ging Aris door een sterke fase even aan de leiding in het tweede kwart, maar Donar, dat zelf ook zeker niet goed speelde, stelde vlak voor rust orde op zaken. Aris kwam aanvallend niet door, grossierde in balverlies en stond bij rust op 38-26 achterstand. Na rust werd het niet beter. Aris gooide steeds meer ballen weg en schoot geen deuk in een pakje boter. Met schotpercentages van 23% driepunters en 36% tweepunters win je geen wedstrijd, zeker als je ook nog 26 keer balverlies leidt.

Met 76-45 kwam er een eind aan een vervelende avond voor Aris. Geen plezier, geen energie, geen inspiratie, dat moet anders, dat moet beter. Werk aan de winkel dus!

Gelukkig is er snel kans op revanche, want zaterdag komt directe concurrent Rotterdam op bezoek. Rotterdam verloor vanavond in de strijd om de Nederlandse beker erg verrassend van Promotiedivisionist Grasshoppers uit Katwijk. Aris speelt daarvoor op 13 januari tegen Red Giants, de winnaar speelt een kwartfinale dubbel tegen Grasshoppers. Aris is gewaarschuwd.

Maar eerst de focus op zaterdag. Winst geeft iedereen een mooie Kerst!

Wedstrijd informatie

Datum : 17 december 2015 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2015-2016
Groningen 76
Aris Leeuwarden 45
Terug naar overzicht