Groningen - Aris Leeuwarden

Belangrijke weken breken nu aan

Het is Aris Leeuwarden dit seizoen niet gelukt om Noordelijke rivaal Groningen pootje te lichten. In een met meer dan 3.000 toeschouwers gevuld Martiniplaza kwam het team van Klaas Stoppels in de laatste onderlinge ontmoeting veel te kort (66-96). Aris speelde met onvoldoende wilskracht en dat zal in de drie komende wedstrijden anders moeten.

Na de prima wedstrijden tegen de andere drie topploegen in deze competitie (Zwolle, Den Bosch en Leiden) was de vierde wedstrijd teleurstellend. Aris speelde met te weinig vuur, zonder overleg en ging niet, zoals in eerdere wedstrijden, de volle strijd aan. Dat kon niet alleen verweten worden aan de slechte trainingsdagen die het team achter de rug had. Het Kalverdijkje was enkele dagen niet te gebruiken en daarom moest Aris tijdens de Paasdagen uitwijken naar andere locaties en andere tijden.

Aris speelde doodgewoon niet goed genoeg en daarom had Groningen al snel geen kind meer aan Aris. Dat kwam weliswaar nog wel op een 0-4 voorsprong, maar zodra die weg was, was het verzet ook weg. Wil je verrassen in Groningen, dan moet alles kloppen en dat deed het gewoon niet. Groningen was een maatje te groot en dat is het eigenlijk het hele seizoen al.

Alle kwarten werden verloren en de achterstand bouwde  heel gestaag op. Van 25-18 werd het 49-34 bij rust en 75-50 na driekwart wedstrijd.

Op zich niet getreurd na deze nederlaag, omdat deze verliespartij feitelijk ingecalculeerd was. Focus ligt met name op de komende drie wedstrijden. Drie finales, die gaan bepalen of Aris de play-offs haalt. Door de nederlaag is Aris voorlopig onder de streep gezakt, maar met rechtstreekse duels tegen Amsterdam (a.s. zaterdag) en Rotterdam (een week later) en hekkensluiter Weert voor de boeg, ligt alles nog open.

Met nog vier reguliere wedstrijden te gaan breken de spannende tijden aan en is de kans groot dat pas op de laatste competitiedag alles beslist wordt. Zaterdag reist de bus naar Amsterdam, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 29 maart 2016 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2015-2016
Groningen 96
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht