Den Bosch - Aris Leeuwarden (beker)

Uit de beker

Een minuut of 15 had Aris zicht op de stunt die nodig was om de bekerfinale te halen. Immers, er moest in de uitwedstrijd tegen Den Bosch een 17 punten achterstand worden goedgemaakt. Een schier onmogelijke opgave. Toch was het na een kwartier spelen 15-23 in het voordeel van Aris. Bij rust was Aris echter weer achterhaald en bleek een stunt onmogelijk. Coach Stoppels speelde daarom de tweede helft merendeel met zijn bank en zag zijn team uiteindelijk met 88-62 verliezen.

Een wonder, een mirakel, tovenarij. Dat was nodig in de Maaspoort. De thuiswedstrijd in de eerste halve finale was ruim verloren (55-72), een dag daarna moest Michael Schuurs vanwege oververmoeidheid zijn taken neerleggen. Het was toen een eind van een bewogen week, waar het team enkele dagen daarvoor na een bizarre wedstrijd het vier puntenduel tegen Amsterdam verloor.

Even leek Aris te kunnen stunten. Met name Josiah Heath was hot en Aris vloog in het begin van het tweede kwart naar 15-23. De helft van de achterstand was goedgemaakt. Doordrukken lukte niet, Den Bosch is geroutineerd en zorgde snel weer voor balans. Toen Den Bosch een voorsprong van ene punt of 10 nam en de wedstrijd voortijdig beslist was, kon de starting five naar de kant en nam de (met name Friese) jeugd het over. Ook Sam Jones bracht in het laatste kwart zijn jeugd in.

Van de 23 spelers die op het sheet stonden, scoorden er 22, alleen Marvin Dijkstra bleef zonder punten. De wedstrijd kabbelde naar 88-62, waardoor het bekeravontuur van Aris voor de vierde keer strandde in de halve finale. Den Bosch zal de finale spelen tegen Leiden, dat Zwolle in de dubbel versloeg.

Zaterdagavond komt Den Bosch naar het Kalverdijkje voor de competitie. Een zege zal Aris erg goed uitkomen in de strijd om de play-offs, Den Bosch staat vrij vast op plek 4.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 maart 2016 10:48
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2015-2016
Den Bosch 88
Aris Leeuwarden 62
Terug naar overzicht