Den Bosch - Aris Leeuwarden

Leerzame les in de Maaspoort

Den Bosch in Leeuwarden twee weken geleden en Den Bosch in de Maaspoort op zondagavond is een wereld van verschil. Won Aris twee week geleden nog verrassend van de landskampioen in het eigen Kalverdijkje (78-71), dit keer was Den Bosch in eigen huis heer en meester. Het jonge team kreeg een lesje in slim en leep basketbal en kan daar in de rest van het seizoen veel lering uit trekken. Den Bosch won met 100-70.

Een zege van Aris had Aris op plaats 4 van de competitie gezet, maar dat zat er zondagavond niet in. Aris begon nog wel overtuigend en stond na tien minuten op een 15-17 voorsprong. Tot 24-26 werd die minimale marge knap verdedigd, daarna ging het mis. Michael Schuurs wisselde zoals altijd diep in zijn bank door en dat gaf de geroutineerde gastheren binnen twee minuten de mogelijkheid een 9-0 run te plaatsen (33-26).

De tweede klap kreeg Aris enkele minuten voor rust. Bij 42-33 werd er een fout gemaakt op Javier Duren, maar werd andersom gefloten. Op hetzelfde moment kreeg de guard nog een extra onsportieve fout. In plaats van twee vrije worpen voor Aris (42-35), kreeg Den Bosch nu viermaal + zijkant. Het leverde de volle score op en plots van het 48-33. Het werd zelfs nog 50-33, waarna twee snelle Leeuwarder scoress zorgde voor een ruststand van 50-37.

Direct na rust klampte Aris weer strijdvaardig aan. Het verschil werd zelfs even zeven punten, maar het laatste gaatje kon niet worden gedicht. Een Brabants bombardement van driepunters schoot de laatste hoop in flarden, waarna het na drie kwart was gespeeld (74-57). Het vierde kwart kon daarna administratief worden afgedaan. Een goede les voor het team, waar ze snel van zal moeten herstellen.

Dinsdag speelt Aris namelijk al weer de volgende wedstrijd. Leiden komt dan naar het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 december 2015 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2015-2016
Den Bosch 100
Aris Leeuwarden 70
Terug naar overzicht