Den Bosch - Aris Leeuwarden

Verlies bij landskampioen

Zonder de geblesseerde Joe O’Shea en de plots vertrokken Jan van der Kooij knokte het jonge Aris 40 minuten lang tegen het ervaren Den Bosch. Veel minuten voor de jeugd, die dat prima deden. Aris verloor weliswaar met 76-66, maar kan toch tevreden terug kijken op een groot deel van de wedstrijd.

Enzo Swart, Leroy Peterson, Jelmer Visser en Tom Aarts moeten nu vol aan de bak en dat is prima voor hun ontwikkeling. Swart mocht zelfs weer starten en leverde een goede bijdrage. Den Bosch barst echter van de ervaring en was zaterdagavond net wat slimmer en vooral leper op het veld.

Aris bleef veertig minuten positief vechten voor een goed resultaat. Het ervaren vijftal Javier Duren, Ali Fraser, Nigel van Oostrum, Quincy Treffers en Josiah Heath nam de jeugd mee op sleeptouw, bleef sleuren en werkte hard. Bij rust was het verschil nog te overzien (42-30), het derde kwart was minder (63-40). Het vierde kwart was echter voor Aris, dat de druk van zich af gooide en begon met pressen. Het won het laatste kwart met 13-26 en zorgde hiermee voor een acceptabele nederlaag na een hectische paar dagen.

De focus gaat nu vol op de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag in Katwijk tegen Grasshoppers. Aris kan daar bij winst de halve finale bereiken. Bij verlies volgt er op dinsdag 2 februari een return in het Kalverdijkje. Komende zaterdag komt Groningen naar Leeuwarden voor de derby. Het team heeft alle steun hard nodig en verdiend dat ook. Dus wees er bij en kom naar de hal!

Wedstrijd informatie

Datum : 23 januari 2016 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2015-2016
Den Bosch 76
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht