De Groene Uilen - Aris Leeuwarden (oefen)

Makkelijke winst in eerste oefenwedstrijd

Aris Leeuwarden won zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd erg eenvoudig. Groene Uilen werd in eigen huis verslagen met 42-84. Coach Michael Schuurs liet al zijn negen selectiespelers ruim aan bod komen, Na een trage start (11-14 na tien minuten) ging in het 2e kwart even het gas er op (20-40).

In de tweede helft liep Aris langzaam verder uit tot ruim veertig punten verschil. Het was voor de circa 50 meegereisde Arisfans leuk om te zien, dat ook de eigen jeugd vol aan bod kwam. Zowel Enzo Swart, Leroy Peterson als Jelmer Visser krijgen dit seizoen alle kansen om te groeien en alle drie grepen de eerste kans met beide handen aan. Swart eindigde op 11 punten, Peterson 9 en Visser 3. Ook nieuweling Aarts (20 jaar) maakte een prima debuut.

Smaakmakers gisteravond waren Javier Duren, die met 18 punten topscorer werd en Josiah Heath die met een paar denderdunks doorkwam. Heath (15) en Nigel van Oostrum (13) kwamen eveneens in de dubbele cijfers. Andere nieuwkomer Joe O'Shea pakte 9 punten, Quincy Treffers plukte 10 rebounds.

Zondag kwam Desharick Guidry aan op Schiphol. De hoop is dat de nieuwe Amerikaan komend weekend zijn debuut kan maken in een driedaags toernooi in Luxemburg. Aris krijgt daar zeker meer tegenstand als afgelopen zaterdag. Tegenstanders zijn dan o.a. de sterke Belgische teams van Antwerpen en Leuven en het Luxemburgse Amicale.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 september 2015 19:00
Locatie : Struikhal
Seizoen : 2015-2016
De Groene Uilen 42
Aris Leeuwarden 87
Terug naar overzicht