Aris Leeuwarden - Zwolle

Afstraffing van koploper

Aris Leeuwarden moest gisteravond zijn meerdere erkennen tegen Zwolle. Na vijftien minuten zakte Aris door het ijs en kreeg het in enkele minuten een 18-0 run tegen. Van 22-22 werd het 22-40 en was de wedstrijd gespeeld. Na rust werd het niet beter. Resultaat: een dikke 51-86 nederlaag.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte in verband met de bloedige aanslagen in Parijs. Aris moest het stellen zonder Enzo Swart en Tom Aarts, die beide geblesseerd waren. Aris startte goed, nam snel het initiatief en via acht punten op rij van Jan van der Kooij werd brutaal de voorsprong gepakt (12-6). Puntje voor puntje kwam Zwolle terug en na het eerste kwart was er balans (16-16).

So far, so good. Ook de eerste vijf minuten van het tweede kwart bleef er evenwicht. De verdediging zat zoals gebruikelijk goed dicht tot 22-22. Daarna ging het mis, finaal mis. Het begon met een paar dubieuze calls in het nadeel van Aris, die zorgden voor een kleine Zwolse voorsprong (22-26). Op zich natuurlijk nog helemaal niets aan de hand, dat gebeurt immers vaker in een wedstrijd, dat hoort bij het spel. Het grote probleem waren echter niet deze beslissingen, maar de wijze waarop de spelers er mee om gingen. In plaats van rustig blijven, een goede aanval spelen, ging het team plotseling forceren en dat moet je juist niet doen.

De aanvallen werden niet meer goed uitgevoerd en dat zorgde voor veel balverlies en daardoor veel makkelijke, snelle scores voor de koploper. Zwolle deed dat efficiënt en met precisie. Aris was helemaal de weg kwijt, binnen vijf minuten was de wedstrijd gespeeld (22-40). In de eerste helft leidde Aris in totaal 16 keer balverlies, dat leidde tot 20 snelle Zwolse punten, de helft van het totaal van Zwolle bij rust. Aris scoorde 0 punten uit Zwols balverlies. 

Na rust werd het van Leeuwarder kant niet beter en werd het voor de trouwe fans vooral een kwestie van uitzitten. Bij 51-86 kwam er een eind aan de erg moeizame wedstrijd.

Zaterdag komt de landskampioen uit Den Bosch op bezoek. Nieuwe kansen dus, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 14 november 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 51
Zwolle 86
Terug naar overzicht