Aris Leeuwarden - Zwolle

Aris komt in slotfase net te kort tegen nummer 2

Aris Leeuwarden kwam zaterdagavond in de slotfase net iets te kort om het de nummer 2 van de ranglijst, Zwolle, moeilijk te maken. Na een zwakke start herstelde Aris zich prima, kwam zelfs even op voorsprong, maar kon op het eind bij het tweede gaatje bij 54-58 net niet de laatste jump maken. Uiteindelijk werd het 59-70. Aris blijft voorlopig nog op plaats 6 staan.

Er lagen kansen voor Aris. Zwolle is na de kerst wat instabieler geworden en wisselt sterke fases met mindere fases af. Dat gebeurde ook zaterdagavond in het Kalverdijkje. Zwolle begon sterk en met name center Ricardo Glenn was een lastpost voor Josiah Heath en Ali Fraser. Bijna persoonlijk zette hij de 10-20 kwartstand op het bord, dat daarna nog werd uitgebouwd tot 10-24. Aanvallend leed Aris weer te veel balverlies, dat is het probleem van het hele seizoen. Het was een stevige strijd, waar veel werd toegestaan en dat zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd

Toen coach Klaas Stoppels Leroy Peterson en Quincy Treffers in bracht, kantelde de wedstrijd wat in Leeuwarder voordeel. Beide spelers brachten kracht en verdedigende energie. Peterson neutraliseerde Voorn en Treffers pakte Glenn wat meer aan. Ook aanvallend zorgden zij dat Aris weer terug kwam. Peterson met een drietje en Treffers met vijf punten. Bij rust was het verschil door een buzzerbeater van Nigel van Oostrum slechts acht punten, een overkomelijk verschil.

Dat bleek na rust. Joe O’Shea, Fraser en Heath pakten de draad op en zorgden halverwege het derde kwart via een 10-1 run zelfs voor een voorsprong (37-36). Die bleef enkele minuten in tact, maar een slordige fase aan het eind van dat kwart zorgde toch weer voor een achterstand (47-56).

Opnieuw moest Aris in de achtervolging en weer leek dat te gaan lukken. Javier Duren had een ongelukkige avond, maar zorgde er wel voor dat Aris in de buurt kwam. Bij 54-58 stokte echter de achtervolging. Het leek of dat deze stand minutenlang op het scorebord stond en dat de ploeg die als eerste zou scoren ook het heft definitief in handen nam. Dat was Zwolle. Via de vrije worplijn werd het 54-62 en was het laatste Aris-verzet gebroken. Aris probeerde het nog wel, vocht voor elke meter, maar de gasten speelden het geroutineerd uit.

Er wacht nu eerst een dubbel tegen Den Bosch, dat zaterdag verloor van Rotterdam. Eerst dinsdag in Den Bosch voor de return van de halve finale beker waar Aris een 55-72 achterstand moet goed maken. Zaterdag komen de Brabanders voor de competitie naar Leeuwarden. Een zege zou Aris erg goed uitkomen in de strijd om de laatste play-off plaatsen.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 maart 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 59
Zwolle 70
Terug naar overzicht