Aris Leeuwarden - Weert

Opnieuw thriller in Kalverdijkje

De Arisfans krijgen dit seizoen meer dan waar voor hun geld. Ook tegen Weert werd het weer een thriller, die pas in de slotminuten beslist werd. En weer bleven dit keer de punten in het Kalverdijkje. Aris boog in de laatste drie minuten een 70-77 achterstand om in een klinkende 92-81 zege.

De eerste wedstrijd na de Kerstbreak is altijd een lastige. Iedereen is er tien dagen tussenuit geweest en de voorbereiding op de start van de tweede helft van de competitie is kort. Tegenstander Weert had afgelopen dinsdag al hun eerste wedstrijd (bekerverlies tegen Leiden) gespeeld en had in de beginfase zichtbaar meer ritme. Daarnaast moest Aris aantreden zonder Joe O’Shea die een hersenschudding heeft en rust moet houden, een aderlating voor het team van Michael Schuurs.

De eerste vijf minuten waren stroef en Weert, dat tussentijds versterking had gekregen van de Belg Thomas Dreesen nam de leiding (5-10). Vanaf dat moment begon het aanvallend te lopen bij Aris en had bijna elke speler een goede aanvallende bijdrage. Aris kwam daardoor snel langszij en op voorsprong. Het liep allemaal nog niet heel gesmeerd, maar aanvallend kwam Aris makkelijk tot scoren en bij rust was het verschil tien punten (43-33).

De eerste waarschuwing kwam gelijk na rust. Binnen een minuut plaatste Weert onder aanvoering van Dreesen een 7-0 run en was het weer dichtbij (43-40). Een time-out van Schuurs deed echter wonderen en met name Javier Duren schoot het verschil na driekwart wedstrijd weer naar tien punten (64-54).

In het laatste kwart draaide de wedstrijd om. Het trojka Kenneth van Kempen, Joost Padberg en Dreesen waren hot en misten geen schot meer. 23 punten in zes minuten maar liefst en de Friese voorsprong was net zo snel verdwenen als de ijzel afgelopen donderdag (70-77). Donkere wolken, maar Nigel van Oostrum antwoordde snel. Acht punten van hem, waaronder twee drietjes, en een score van Duren draaiden het momentum in het voordeel van Aris (80-81).

Een driepunter van Duren zette het Kalverdijkje op de kop (83-81), waarna Weert gelijk een time-out nam. Die werkte averechts, bij de balinname pakte Duren direct de steal en zorgde voor 85-81. Weert miste de tegenaanval en moest fouten maken om de tijd te stoppen. Zij deden dit echter op Duren, die daar wel raad mee wist (hij schiet 88% raak). De guard bleef kalm vanaf de lijn en met zeven vrije worpen gooide hij de wedstrijd definitief op slot.

Woensdag speelt Aris voor de achtste finale van de beker in Meppel tegen Red Giants. Een zware kluif, bij Red Giants spelen o.a. oud-Aris spelers Rein van der Kamp, Arno Bunnig, Bas Rozendaal en Rikus ten Napel. De wedstrijd begint om 20.30 uur. De competitie wordt zondagmiddag vervolgd met een uitwedstrijd tegen koploper Zwolle.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 januari 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 92
Weert 81
Terug naar overzicht