Aris Leeuwarden - Weert

Zaterdag alles of niets

Zaterdag wordt het alles of niets voor Aris Leeuwarden. De kleine kans op deelname aan de play-offs die er na de nederlaag tegen Rotterdam over bleef, bestaat nog steeds. Aris won zelf in een aantrekkelijke wedstrijd van Weert (103-89), terwijl Rotterdam thuis van koploper Zwolle verloor. Alles komt nu aan op zaterdag als Aris op bezoek gaat bij Zwolle. Winnen betekent play-offs, verlies betekent eind van het seizoen.

Het wordt natuurlijk een lastig karwei in Zwolle, want ook voor de koploper staat er nog veel op het spel. Zwolle is al verzekerd van plek 1 of 2, winst houdt in dat zij als nummer 1 de reguliere competitie afsluiten en dus thuisvoordeel houden gedurende de hele play-offs. Het wordt dus een wedstrijd van d’r op of d’r onder, alles of niets, de dood of de gladiolen.

Donderdagavond speelde Aris lange tijd aantrekkelijk. Aanvallend had het een makkelijke avond. Met name Ali Fraser had het vizier op scherp staan, de Schot kwam tot een season high van 33 punten. Het tempo lag lekker hoog en Weert was niet bij machte om de Leeuwarder aanvalsdrang te stoppen. Weert speelt de laatste weken erg sterk, won eenvoudig in en van Rotterdam en verloor pas na verlenging van Groningen. Een echt schuttersteam, waarbij alle spelers makkelijk driepunters schieten.

Nadat de beginfase nog gelijk op ging (21-20), sloeg Aris via een 17-0 run het eerste gat in het tweede kwart (38-20). Deze voorsprong werd gekoesterd tot de rust (54-38). De fans werden verwend met mooie aanvallen, een paar spectaculaire dunks en gingen tevreden de rust in. Na rust werd de voorsprong snel groter en leek een veegpartij in de maak (64-38).

Aris ging daarna echter achterover leunen, verslapte in de verdediging en dat moet je tegen Weert niet doen. De ene driepunter na de andere vloog Aris om de oren en coach Klaas Stoppels moest ingrijpen om de run te stoppen. Weert kwam tot 82-76. Gelukkig was Fraser aanvallend niet te stoppen en knalde ook Leroy Peterson tweebelangrijke driepunters binnen, waardoor het gat weer naar boven de tien punten ging en de aandacht kon gaan naar de tussenstanden in Rotterdam.

Ook die standen waren in het voordeel van Aris, waardoor de ontlading in het Kalverdijkje na afloop groot was. Zaterdag moet het nu gebeuren. Het einde van de reguliere competitie was nog nooit zo spannend als dit jaar. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Arisfans kunnen rechtstreeks kaarten bestellen via de site van Landstede Zwolle, www.landstedebasketbal.nl. De link ishttp://www.topsportteamszwolle.nl/basketbal/kaarten-bestellen.aspx

Wedstrijd informatie

Datum : 14 april 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 103
Weert 89
Terug naar overzicht