Aris Leeuwarden - Rotterdam

Buzzerwinst zorgt voor vrolijke Kerst

Een tip in van Quincy Treffers op 0,5 seconden voor het einde van de wedstrijd bracht Aris Leeuwarden de belangrijke winst tegen Rotterdam. Het zorgde voor 83-81 en een feestelijke ontlading in het hele Kalverdijkje. Het zet Aris voor de Kerstbreak voorlopig op de 5e plek.

Het was een wedstrijd met vele gezichten, zoals zo vaak in het basketbal. Goede perioden werden afgewisseld met slechte en dat maakt basketbal feitelijk zo aantrekkelijk. Veel runs over en weer, het was daardoor voor de fans van beide teams een aantrekkelijke wedstrijd.

Rotterdam begon het best en nam snel een 6-14 voorsprong, maar Aris counterde prima. Kwam zelfd op een 34-24 voorsprong, maar die tien punten verschil waren bij rust al weer gehalveerd (35-30). Michael Schuurs was in de rust tevreden, er werd goed gespeeld, de verdediging sloot en aanvallend waren de genomen opties prima.

Na rust was Aris de weg even helemaal kwijt. Rotterdam scoorde in zeven minuten maar liefst 36 punten, zes meer als in de hele eerste helft. Aris kwam hierdoor op grote achterstand (51-66), maar kreeg toch enkele minuten voor het verstrijken van het derde kwart de zaak weer aardig op de rit (55-66).

In het laatste kwart moest Aris, net als een week eerder in Amsterdam, in de achtervolging en deed dat ook nu met verve. Net als in Amsterdam was Aris in het eigen Kalverdijkje binnen enkele minuten in het laatste kwart weer langszij (70-70). Het tempo ging in die fase omhoog, de aanvallen waren fraai en Rotterdam werd onder de voet gelopen.

De laatste minuten werd het dus weer ouderwets billen knijpen, Ties Theeuwkens bij Rotterdam en Joe O’Shea gingen met de maximale foutenlast van het veld en Rotterdam bleef lang op minimale voorsprong. Bij 79-80 op 26 seconden voor het eind leek de wedstrijd op slot te gaan toen Rotterdam drie vrije worpen kreeg. Michael Kok had het verschil daardoor op vier punten kunnen brengen, maar had zijn zenuwen schijnbaar niet in bedwang. Het maakte er slechts eentje (79-81), waarna binnen een seconde Javier Duren naar de vrije worplijn mocht. Die had stalen zenuwen en miste niet (81-81).

De laatste aanval was voor Rotterdam, maar een te wilde schotpoging die half geblockt werd door Josiah Heath kwam enkele seconden voor het eind in handen van Treffers, waarna de mooiste aanval van de wedstrijd volgde. Binnen enkele seconden ging de bal van Treffers via Nigel van Oostrum naar Enzo Swart die de meegesprinte Heath bereikte voor de lastige lay-up. Die draaide de ring uit, maar Treffers was attent meegekomen en tipte de bal knap binnen (83-81).

Met nog 0,5 seconden op de klok was het echter nog niet gespeeld. Na een Rotterdamse time-out ws de laatste poging voor de gasten. Sergio de Randamie kwam nog vrij voor de driepunter, maar hij miste. Feest in het Kalverdijkje dus en een mooie en spectaculaire afsluiter van 2015.

De spelers gaan nu eerst een dikke week met Kerstbreak. De competitie wordt op 9 januari vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 december 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 83
Rotterdam 81
Terug naar overzicht