Aris Leeuwarden - Rotterdam

Een score, een wereld van verschil

De weg naar de play-offs wordt na vanmiddag wel erg lastig voor Aris Leeuwarden. 14 seconden voor tijd zorgde een driepunter van Javier Duren voor euforie bij de Aris fans. Aris kwam voor met 80-78, tien seconden later torpedeerde Vaidas Tamaskauskas de play-offs kansen voor Aris. Hij schoot de winnende driepunter binnen die Rotterdam een bijna vrijbrief na de play-offs gaf (80-81).

Voor het eerst sinds zes jaar lijkt Aris de play-offs te moeten missen. Slechts een wonder kan het nog redden. Daarvoor is allereerst winst nodig a.s. donderdag tegen Weert, terwijl Rotterdam moet verliezen tegen Zwolle. Mocht dat beide gebeuren, dan ligt de beslissing in de uitwedstrijd tegen Zwolle. Winst daar betekent play-offs, verlies betekent naar huis.

De hele wedstrijd was al duidelijk dat de beslissing in de laatste minuten van de wedstrijd zou komen. Beide teams waren nerveus in “de wedstrijd van het jaar” en konden niet overtuigen. Slechts bij fases gooide Aris de last van de schouders af en speelden zoals ze in het begin van de Stoppels-periode speelden. Va banque, hoog tempo en met brutaliteit. Te vaak liet het zich echter ook aftroeven op agressiviteit en in de rebounds.

Even had Aris in het derde kwart een klein gaatje (60-51), maar de onervarenheid zorgde ervoor dat deze gekoesterde voorsprong ook weer net zo snel werd weggegeven. Daardoor werd het een echte nagelbijjter, waar de spanningen in het veld van beide kanten zichtbaar groot waren. Geen van beide teams kon de beslissing forceren, waardoor alles op de laatste minuut aan kwam.

Duren leek de winst via een driepunter te forceren. Rotterdam had nog veertien seconden en precies dat gebeurde wat de Friese fans niet wilden zien. Een driepunter vlak voor tijd zorgde voor een Rotterdams feest en een megadomper voor Aris. Een time-out en drie resterende seconden gaf Aris nog de laatste kans, maar die werd niet benut.

Zolang er nog kansen zijn, zal Aris blijven knokken. Het lijntje is echter dun. Eerst donderdag, dan komt Weert naar het Kalverdijkje. Het team weet wat het moet doen, winnen!  Zo niet, dan zit het seizoen er dit jaar al vroeg op.

Wedstrijd informatie

Datum : 10 april 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 80
Rotterdam 81
Terug naar overzicht