Aris Leeuwarden - Leiden

Wanvertoning in het Kalverdijkje

Aris liet zich vanavond van zijn allerslechtste kant zien. In een dramatisch slechte wedstrijd werd kansloos verloren van Leiden. Leiden, dat speelde zonder zijn twee net ontslagen Amerikanen en zijn startende center Thomas Koenis, had een heel makkelijke avond tegen een inspiratieloos Aris (64-88).

Twee weken geleden stuntte Aris nog in het Kalverdijkje tegen landskampioen Den Bosch, knokkend voor elke centimeter en spelend met volle overtuiging en mmer dan 100% energie. Hoe anders was dit vanavond. Aris speelde slecht, zonder energie en bijna tegen het gênante aan. Plichtmatig, in een vele te lage versnelling en niet (willen) verdedigen. Tot 18-19 ging het nog wel gelijk op, maar daarna raakte Aris alle grip kwijt en speelde het als junioren.

En dat terwijl Aris juist deze avond alle kansen had om Leiden te verslaan. Maar het raakte veel te snel (net als in Den Bosch twee dagen geleden) van de kook en dan loopt het helemaal niet meer. “If it rains, it poors” en dat geldt zeker in Leeuwarden voor het team van Michael Schuurs, die na afloop dan ook terecht sprak van een wanvertoning en een blamage.

Niemand nam het voortouw toen het even slecht ging. Dom balverlies, niet verdedigen, alles was van toepassing. Jammer voor het publiek die heimelijk hoopte op een nieuwe stunt. Niets daarvan. Rogier Jansen werd in de eerste helft geen strobreed in de weg gelegd en stond bij rust al op 23 punten. Niemand die hem aanpakte, niemand die het hem moeilijk maakte. Het was volwassen basketbal tegen jonkies en dat mag het team zichzelf aanrekenen.

Zaterdag moet het echt beter, dan speelt Aris in Amsterdam een vierpunten duel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live via internet te volgen.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 december 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 64
Leiden 88
Terug naar overzicht