Aris Leeuwarden - Groningen

Geen schijn van kans

Aris Leeuwarden kwam er gisteravond niet aan te pas tegen Groningen. Het team van Erik Braal was onder aanvoering van de nieuwe generaal Lance Jeter heer en meester in het Kalverdijkje en gaf Aris een ongenadig pak slaag. Met 55 – 106 werd hoogstwaarschijnlijk de zwaarste nederlaag ooit in eigen huis geleden.

Groningen is geen Grasshoppers, waarvan Aris afgelopen dinsdag nog won in de kwartfinale van de beker en zich daarmee plaatste voor de halve finale. De beker waarvoor Groningen verrassenderwijs trouwens al is uitgeschakeld. Met het jonge team moet Michael Schuurs vooral leren en daar horen hoogte- en dieptepunten bij. Deze week was daarvoor een typerend voorbeeld. Dinsdag succes, gisteravond een veegpartij.

Groningen schoot vanaf de start met scherp, nam een snelle voorsprong, maar aan het eind van het eerste kwart begon het (even) te missen en kon Aris weer aansluiten. Daarna was het echter snel over. De druk van Gronignen was hoog en het vele balverlies aan Leeuwarder kant werd genadeloos afgestraft. Groningen rende weg om nooit meer om te kijken. Waren het geen vrije lay-ups of dunks, dan waren het wel afstandsbommen van ver. Maar liefst 17 van de 29 driepuntspogingen gingen raak, een schotpercentage van 60%!

Aris stond er bij en keek er na. Als je zo wordt afgedroogd, gaat de energie snel uit je lijf en wordt het een kwestie van overleven. Met de zware uitwedstrijden tegen Zwolle en Den Bosch net achter de rug en Leiden nog voor de boeg (a.s. donderdag) heeft Aris de Top 4 binnen drie weken op het programma en dat is te veel van het goede. Zeker nu Schuurs het moet doen zonder Joe O’Shea, komt er veel druk op de jeugd, die voor de leeuwen worden gegooid.

Toch waren er zaterdagavond nog een paar lichtpuntjes. O’Shea is op de weg terug en zal naar verwachting snel weer aansluiten. Het herstel van zijn hersenschudding vordert gestaag en hij heeft deze week weer zijn eerste trainingsminuten kunnen maken. De hoop is dat hij voor de belangrijkste wedstrijdserie over twee weken (met Amsterdam, de heenwedstrijd thuis halve finale beker tegne Den Bosch, Rotterdam en Weert op een rij) beschikbaar is. Daarnaast kwam het tweede goede nieuws zaterdag uit Weert, waar Weert directe concurrent Amsterdam versloeg. Omdat ook Rotterdam verloor, blijft Aris op de vijfde plaats staan en is het nog steeds “the best of the rest”.

Donderdag de volgende krachtmeting. Dan speelt Aris in de Vijf Mei hal tegen Leiden. De wedstrijd is live op Ziggo Sport te bewonderen en begint om 20.00 uur. De volgende thuiswedstrijd is op 13 februari als Amsterdam naar Leeuwarden komt.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 januari 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 55
Groningen 106
Terug naar overzicht