Aris Leeuwarden - ETB Essen (oefen)

Helft goed, helft slecht

Aris Leeuwarden liet zich in zijn enige thuiswedstrijd in de voorbereiding van twee kanten zien: een goede en een slechte. Voor rust speelde het tegen het Duitse Essen sprankelend, na rust was het niet goed. De opgebouwde voorsprong van 17 punten bij rust verdampte volledig in de tweede helft. Erger nog, het leidde aan het eind zelfs tot een kleine nederlaag (56-62).

Met name in het eerste kwart was oogstrelend. De verdediging zat potdicht en daar vanuit kon het team lekker rennen. De circa 200 fans hadden op deze wijze een fraaie kennismaking met het team. Met 25-9 was de voorsprong na tien minuten al groot. In het tweede kwart schakelde Essen een tandje bij en ging de strijd verder gelijk op. Bij rust was de voorsprong nog steeds groot (40-23). Caoch Michael Schuurs zou in de rust een tevreden coach geweest zijn. Slechts 23 punten tegen tegen een prima tegenstander is goed, de 40 zelf gemaakte punten idem.

De tweede helft zou een volledig ander beeld tonen. Aris speelde niet goed en zag Essen snel naderbij komen. In zeventien minuten scoorde het team slechts 11 punten en daar win je natuurlijk geen wedstrijden mee. Essen kwam langszij in de slotfase en ging er in de laatste minuut ook nog met de winst vandoor.

Een ongetwijfeld leerzame avond voor de coaching staff. Vanmiddag om 16.00 uur speelt Aris opnieuw. Ditmaal in Heerenveen waar het te gast is van het jubilerende Dyna ’75. Tegenstander is het Duitse Rasta Vechta.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 september 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 56
ETB Essen 62
Terug naar overzicht