Aris Leeuwarden - Den Bosch (beker)

Bekerfinale heel ver weg

Voor de vierde keer lijkt de bekerdroom bij Aris Leeuwarden te stranden in de halve finale. In een niet goed gevuld Kalverdijkje was landskampioen Den Bosch te sterk voor het team van Michael Schuurs. Het verschil van 17 punten (55-72) lijkt te groot voor een verrassing in de Maaspoort over drie weken.

Schuurs kon voor het eerst sinds lange tijd beschikken over de voltallige selectie, ook bij Den Bosch was iedereen fit en aanwezig. De bank bij de Brabanders is erg breed, het team heeft o.a. zes internationals in de gelederen. Tot 10-11 ging het nog gelijk op, maar een 0-11 run in de laatste minuten van het eerste kwart brachten de voortijdige beslissing. Aris reageerde niet goed op een paar tegenslagen in het veld en het verschil was gemaakt.

Daarnaast lag het tempo in de eerste helft te laag, waardoor Aris moeite had tegen de stevige verdediging van Den Bosch. Met als resultaat vaak moeilijke en slechte schoten onder druk van de klok. Na rust (25-40) was er wel die kleine opleving. Het tempo ging omhoog, het vertrouwen nam toe en binnen enkele minuten was de achterstand gehalveerd. Drietjes van Javier Duren, Enzo Swart en Ali Fraser brachten weer wat hoop op een goed resultaat en een 12-4 run bracht 37-44 op het scorebord.

Helaas was de opleving van korte duur. Aris zat snel op vijf teamfouten en Den Bosch was dodelijk vanaf de vrije worplijn. Het verschil ging rap weer terug naar 15 punten (38-53). In het laatste kwart bleef Aris hangen op zo’n 12 punten, maar in de laatste minuut knalden Kees Akerboom en Valentijn Lietmeijer misschien wel de laatste hoop uit het team. Het verschil is 17 punten. Aris zal een wonder nodig hebben om de bekerfinale alsnog te halen.

De focus moet snel om naar zaterdag, waar Rotterdam in de Topsporthal de tegenstander is.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 februari 2016 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 55
Den Bosch 72
Terug naar overzicht