Aris Leeuwarden - Den Bosch

Topavond in het Kalverdijkje

Een topavond. Anders kan je het niet omschrijven. De Aris fans zagen een wedstrijd die 180 graden anders was dan die van vorige week. In een ouderwetse thuiswedstrijd won Aris Leeuwarden van landskampioen Den Bosch (78-71). Het Kalverdijkje stond weer op zijn kop.

Vorige week ging het nog helemaal mis tegen Zwolle en raakte Aris van de kook bij tegenslag. Zaterdagavond speelde Aris zeer volwassen en bleef het zelfs uitermate kalm toen het even tegen zat. Een prima ontwikkeling dus. Wat Aris het hele seizoen al wel doet, is vechten. Voor elke bal, in elke seconde van de wedstrijd. En dat bracht Aris de verdiende zege.

Vooraf ging iedereen er vanuit  dat Aris het niet zal redden tegen Den Bosch. Natuurlijk, Den Bosch was favoriet, barst van de internationals en beschikt over veel ervaring, maar Den Bosch is ook een team dat Aris al vele jaren, vooral in het eigen Kalverdijkje “wel ligt”. Aris startte weer goed en zette Den Bosch gelijk onder druk. Na tien minuten was er balans (19-19), bij rust had Aris door een verre buzzerbeater van Javier Duren een minimale voorsprong (36-35).

De wedstrijd was ook voor rust al erg aantrekkelijk. Den Bosch scoorde iets makkelijker dan Aris, met name via Dejan Kravic en Marcel Aarts. Deze beide reuzen hadden wat centimeters meer en gebruikten dit slim. Bij Aris stond het kanon van Joe O’Shea op scherp, hij zou de held van de avond worden met 8 uit 10 driepunters. Alles wat hij schoot, leek te veranderen in goud.

Na rust gooide Den Bosch er fysiek een tandje bij, maar deed dat vaak iets te fysiek. Je voelde dat de frustratie bij de gasten toenam en dat leidde tot onsportieve en technische fouten. Aris had de flow en maakte professioneel gebruik van de onrust bij Den Bosch. De voorsprong werd uitgebouwd tot maximaal 12 punten (54-42).

Helaas verdween die voorsprong even snel als die gekomen was. Onder andere een onsportieve en technische fout aan Ariszijde leidde tot een Bossche run van 16-2 en bij 58-58 was het weer helemaal open. Aris rechtte de rug en kreeg inside de zaakjes redelijk onder controle. Josiah Heath en Quincy Treffers neutraliseerden samen het gevaar Kravic en aanvallend bleef Aris levensgevaarlijk vanaf de driepuntslijn.

O’Shea, Duren en Nigel van Oostrum knalden de bommen er op belangrijke momenten in en heel langzaam kroop Aris bij Den Bosch vandaan. In de laatste seconden bleef Treffers koel van de vrije worplijn en schoot daarmee de winst definitief binnen (78-71).

De volgende competitiewedstrijd is pas over twee weken. Dan is Den Bosch opnieuw de tegenstander, maar dan in de Maaspoort. Tussendoor zal hoogstwaarschijnlijk nog een bekerwedstrijd worden gespeeld. Aris zal in de achtste finale uitkomen in Meppel tegen Red Giants, de koploper van de Promotiedivisie. Die wonnen gisteravond de 1/16 finale van BV Groningen.

Wedstrijd informatie

Datum : 21 november 2015 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2015-2016
Aris Leeuwarden 78
Den Bosch 71
Terug naar overzicht